EU-geld voor ontwikkelen land- en tuinbouwapps

In het project SmartAgriFood wordt 4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van agrarische apps. Ontwikkelaars en gebruikers kunnen tot 15 november hun voorstel indienen.

Het project SmartAgriFood, dat wordt gecoördineerd vanuit Wageningen UR, maakt deel uit van het Europese Future Internet Public-Private Partnership-programma (FI-PPP) dat de ontwikkeling en toepassing van internettechnologie in Europa een impuls moet geven.

Apps voor land-en tuinbouw

Het project SmartAgriFood richt zich specifiek op het ontwikkelen van apps voor land- en tuinbouw. In het kader van het project is hiervoor 4 miljoen euro beschikbaar gesteld. Per project wordt een subsidie van maximaal 100.000 euro gegeven aan de ontwikkelaars voor het bouwen, testen en verspreiden van de apps.

Fiware

De apps moeten worden gebouwd met behulp van Fiware, een open programmeersysteem waarmee toepassingen via de cloud kunnen worden gebruikt. De apps zullen worden ontsloten via het speciaal daarvoor ingerichte platform FISpace. Ontwikkelaars en gebruikers van apps kunnen tot 15 november 2014 voorstellen indienen, of zelfs al beginnen met het bouwen van een prototype via www.smartagrifood.com.


Bron: Groen Kennisnet

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven