Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
knoflookvoorraad China in twee jaar met 23% gedaald

Chinese pomeloleveranciers verliezen interesse in exportmarkten



Tholen - Denimpex is deze week begonnen met de eerste aankomst pomelo's vanuit China onder het eigen merk Dinosaurs. Verleden week is een van de heren in Xiamen/Pinghe geweest om de situatie aldaar te bekijken en om met verscheidene pakhuizen te bezoeken waarmee Denimpex sinds het jaar 2000 mee samenwerkt.
"De kwaliteit en volume ziet er goed uit maar de laatste twee seizoenen is de lokale markt veel beter geweest dan de exportmarkt, zodat de bedrijven die op de exportmarkt gespecialiseerd waren hun interesse in de exportmarkt enigszins verloren en willen zich nu ook op de lokale markt storten" vertelt Danny Deen.



"De lokale markt neemt hoofdzakelijk dikke maten en deze hoeveelheid is een stuk minder dit seizoen. Afgelopen seizoen zijn er circa 5.000 containers naar Europa geporteerd waarvan in totaal 23 containers een MRL-overschrijding hebben gehad. Deze Pomelo's kwamen uit een ander gebied dan het hoofdgebied. Ofwel, de MRL-controle is goed onder controle", zegt Danny. "Dinosaurs-pakkers voldoen aan alle eisen en BSCI-audit summary voorwaarden, wat een gedegen garantie is voor de voedselveiligheid van alle pomelo's die onder dit merk worden verpakt. Gedurende het seizoen is er in het gebied ook een kwaliteitscontroleur die alle export en analyses begeleidt voor Denimpex. De importeur voert ook veel cross trade uit met pomelo's voor andere bestemmingen in de EU."



Knoflook
Tevens gedurende het bezoek afgelopen week is er ook een survey gemaakt van de knoflooksituatie in China. Het blijkt dat de voorraden ten op zichte van de laatste twee jaar met 23% zijn gedaald en daar het aanplant seizoen deze week van start zal gaan en er reeds meer aanbouw gebied is gereserveerd voor teelt van knoflook zal het percentage alleen maar groter worden. "De kwaliteit is algemeen van betere kwaliteit dan afgelopen seizoen en de binnenlandse vraag neemt ook steeds meer toe dus het aankomende knoflookseizoen zien wij optimistisch tegemoet."



Gember
"De gembersituatie in de wereld duidt een groot tekort aan, daar simpelweg alle productie-aanvoerlanden de laatste tien jaar 'kapot geconcurreerd' zijn met zeer lage prijzen vanuit China. Nu alle productie landen haast geen productie meer hebben zijn de prijzen in China dusdanig opgelopen daar de vraag gewoonweg groter is dan de kwantiteit die nog beschikbaar is", vertelt Danny.

"De prijzen zullen de komende weken alleen maar oplopen daar ook hier de nieuwe aanteelt voor volgend seizoen begint en de lokale markt behoefte ook alleen maar toeneemt. Ik heb zelf gezien bij Metro supermarkt in Qingdao dat het duurste product op de groenten- en fruitafdeling gember was. En die gember was zeker niet van dezelfde kwaliteit van die van de exportkwaliteit die naar Europa komt", vervolgt Joey. "De prijzen zullen naar onze mening dusdanig oplopen daar er gewoonweg op een gegeven moment in de komende drie maanden geen gemberaanvoer meer is en de vraag naar gember alleen maar toe zal nemen vanuit de EU."

Voor meer informatie:
Danny Deen
Denimpex
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam – Holland
Phone: 0031(0)206246390
Danny@denimpex.nl
www.denimpex.nl