Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: geruchten over nog meer Aldi superstores

Er zijn nog weinig details bekend gemaakt, maar een woordvoerder van Aldi lichtte een tipje van de sluier op: "Aldi overweegt Martlesham Heath als een mogelijke locatie. We hebben flyers verspreid in het gebied en 90% van de respondenten geeft aan graag een van onze winkels in de omgeving te hebben." Er zijn op dit moment al twee Aldi superstores in Ipswich. Eén aan Hines Road en één aan Meredith Road. 

Door heel Groot-Brittannië zijn discounters zoals Aldi en Lidl in opkomst als grote rivalen van de traditionele supermarkten. In het eerste kwartaal van 2014 meldde Aldi een recordgroei van 35,3% en nam zijn marktaandeel toe van 3,4% naar 4,6%. In juni liet de Duitse discounter weten zijn aantal winkels door het hele land de komende zeven jaar te willen verdubbelen tot een totaal van 1.000. Tesco, Asda, Sainsbury's en Morrisons hebben hun winst zien dalen, doordat steeds meer families overstappen op de goedkopere producten van Aldi. 

Toch is het nog niet zeker of Aldi zijn plannen door zal zetten en een bouwaanvraag in zal dienen. Een woordvoerder van Suffolk Coastal zei niets te weten over lopende aanvragen voor het gebied. 

Als Aldi een nieuwe winkel in Martlesham Heath opent, zou deze directe concurrentie van Tesco en Marks and Spencer Simply Food outlet krijgen. De omzet van Tesco daalde in het eerste kwartaal met 3% en het marktaandeel nam af van 29,7% tot 28,2%. M&S meldt dat de voedselomzet, die meer dan de helft van de totale omzet vertegenwoordigt, in de drie maanden voor 28 juni met 4,2% steeg.
Publicatiedatum: