Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Meer flexibiliteit Zuid-Amerikaanse verladers op Europese markt"

Nieuwe verpakkingslijn blauwe bessen bij LBP

Tholen - Het aantal diensten bij LBP breidt zich steeds verder uit. Deze zomer werden al acht rijpkamers geïnstalleerd - hoofdzakelijk voor het rijpen van mango's en avocado's - en nu heeft de logistiek dienstverlener ook een verpakkingslijn voor blauwe bessen aangeschaft. "De vraag naar de diverse verpakkingen wordt steeds groter en met deze lijn bieden we de Zuid-Amerikaanse verladers meer flexibiliteit op de Europese markt. Hier zit echt de toekomst in", verklaart Hans Janssen van LBP.


Anton Filippo voor de nieuwe rijpcellen

"Met het traditionele expediteurswerk red je het tegenwoordig niet meer", beaamt Anton Filippo. "In 2012 hadden we een fantastisch jaar, maar zagen we in het vierde kwartaal de omzet teruglopen. We hadden geen klant verloren, maar zagen wel de volumes verschuiven. De import van overzees fruit naar Europa staat onder druk, niet alleen door de opkomende lokale economieën, maar ook door de opkomst van de Aziatische markt. Daarbij maakt de steeds strengere fytosanitaire regelgeving het er voor ons niet makkelijker op. Daarom hebben we besloten ons te focussen op diensten van toegevoegde waarde, naast zaken als de aankomst afhandeling voor luchtvracht en zeecontainers, inklaring, kwaliteitscontroles en opslag die al twintig jaar tot onze diensten behoren."



Overigens is het wat betreft de import niet allemaal kommer en kwel. "Neem een land als Colombia, dat is de snelstgroeiende economie van Zuid-Amerika. De export van Colombiaanse avocado's, maar ook physalis neemt gigantisch toe. Daarnaast hebben we sterk ingezet op Chileense blauwe bessen en dat heeft erin geresulteerd dat we de meeste bessenexporteurs uit Chili tot onze klantenkring mogen rekenen", zegt Hans.

De Russische boycot werkt voor de logistiek dienstverlener uit Maasdijk niet nadelig uit. "Voor ons nemen de volumes voor de Russische markt alleen maar toe, omdat importfruit met de benodigde fyto-certificaten wel worden toegestaan", vertelt Anton. Meer last heeft LBP van de 'Black spot-maatregelen die door de EU zijn opgelegd voor het Zuid-Afrikaanse citrus. "Afladers kiezen eieren voor hun geld. Als het zo doorgaat, komen er amper sinaasappelen uit Zuid-Afrika naar de EU."


Voor meer informatie:
Anton Filippo
L.B.P. Rotterdam BV
Honderdland 50,
2676 LS Maasdijk
Tel: 0174 - 530545
afi@lbprotterdam.nl
www.lbprotterdam.nl