Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe samenwerking in Italië

60 miljoen doosjes Nergi-kiwibessen in 2015

Sofruileg heeft een samenwerking aangekondigd met Ortofruit Italia Group in Saluzzo (Piemonte) om de Nergi-kiwibes af te zetten in Italië. Het nieuwe seizoen van Nergi gaat bijna van start. Ze zijn vanaf medio september weer verkrijgbaar in de Europese winkels. Het gemiddelde gewicht van een kiwibes is 6 tot 20 gram en ze worden verkocht in verpakkingen van 125 gram. Het fruit is gezond en vol van vitamine C, mineralen en vezels en is in het geheel op te eten. Het is familie van de kiwi met een uitgesproken zoete smaak en een aroma dat vergelijkbaar is met een kruisbes.



Door het nieuwe partnership kan men verder met de ontwikkeling van het planten van Arguta Hortgem Nergi rassen in Europa. Momenteel is de planning om 500 hectare bij te planten. In de komende vijf jaar verwacht men een productie van 60 miljoen doosjes van 125 gram. Deze zullen elk jaar tussen september en december op de markt worden gebracht.

De investering heeft sinds de oprichting en lancering al meerdere miljoenen euro's gekost. Nergi wordt vermarkt door drie commerciële partners om de Europese markt te bedienen en verder te ontwikkelen.
- Fruitworld in Breda (Nederland)
- Prim'land in Labatut (Frankrijk)
- Ortofruit Italia in Saluzzo (Italië)

Voor meer informatie:
Jean-Pierre Caruel
Tel.: +33(0)6/13891433
www.nergi.info
Publicatiedatum: