Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Levarht klaar voor start Braziliaans meloenenseizoen

Tholen - Het Braziliaanse meloenenseizoen staat op punt van beginnen. Levarht verwacht eind volgende week de eerste meloenen, snel gevolgd door de watermeloenen. "De teeltomstandigheden in Brazilië zijn goed geweest, al heeft men wat last van de droogte. Maar op dit moment heeft de droogte nog geen gevolgen voor de producties", vertelt Frank Levarht. Levarht importeert traditioneel tot eind januari meloenen uit Brazilië, waarna het overschakelt op import vanuit Costa Rica, Panama en Honduras. Het gros van de overzeese meloenen wordt bij Levarht aangeboden onder het eigen merk Sweet Kiss. "Wat ik van de tuinders en zaadbedrijven hoor, is de verdeling tussen de verschillende variëteiten redelijk stabiel", zegt Frank.



"Momenteel is de meloenenmarkt behoorlijk slecht met een overvloed aan Spaans product. Ik verwacht nog een week of twee Spaans Galia's en nog zo'n drie weken Spaanse watermeloenen op de markt, maar de kwantiteiten en de kwaliteit neemt hard af", vertelt Frank. Een sterkere lokale vraag vanuit Brazilië, vreest de importeur niet. "Voor de Europese markt is het helemaal niet zo verkeerd als er minder volume komt. Vorig jaar bleven er vanaf november best wat meloenen in Brazilië en ik hoop dit jaar op een vervolg. Wij beginnen langzaamaan en bouwen rustig het volume op. We hebben er weer zin in!"



Voor meer informatie:
Levarht
Postbus 67
1430 AB Aalsmeer
Tel: +31 (0) 297 386611
Fax: +31 (0) 297 386666
fblevarht@levarht.nl
www.levarht.nl