Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boerenfluitjes, RedStar, Twitter

Acties voor Nederlands groenten en fruit

Groenten bij de telers kopen en aan de Voedselbank doneren, meer Nederlandse groenten en fruit eten en je peer-selfie twitteren. De Russische boycot zorgt voor opvallende acties in het land.

Voedseldank: Geboycot product naar Voedselbank
Boerenfluitjes houdt voor de voedselbanken de actie Voedselbank om geld in te zamelen en daarmee groenten te kopen voor de voedselbank. De Voedselbank heeft al opgeroepen overschotten te doneren, maar daarmee komt de schade bij de telers te liggen. Ester Broug van Boerenfluitjes biedt daar met haar actie een alternatief voor. "Als een teler groenten wil schenken is dat prima, maar het moet zijn initiatief zijn", legt Broug uit. "Hij heeft de inkomsten ook hard nodig. Bovendien willen we uitdragen dat voedsel waarde heeft." Broug is in overleg met de Voedselbank en LTO Glaskracht nu op zoek naar telers die voor kostprijs komkommers en paprika's willen verkopen.
Op diverse media wordt de actie gesteund. Ook vervoerders reageren enthousiast: Van Tol Retail levert een vrachtwagen. Inmiddels is er al meer dan 1000 euro opgehaald via www.boerenfluitjes.nl

Eet meer Hollands product
RedStar doet een oproep aan de Nederlandse samenleving om de consumptie van Nederlandse groente- en fruitproducten te vergroten. De Nederlandse land- en tuinbouwsector - met name de teelt van aardappelen, groente en fruit (AGF) - wordt zwaar getroffen door de Russische boycot op groente en fruit die uit de Europese Unie afkomstig zijn. Rusland kondigde deze boycot gisteren af in reactie op de economische sancties die de EU aan Rusland heeft opgelegd.



From Holland With Love
Bij Gerard Koolen van Tuinderij Koolen is de huisverkoop vergroot. Om het hoofd boven water te houden en om verspilling tegen te gaan van de heerlijke tomaten uit eigen kas komt Gerard met een ludieke actie. Vanaf zaterdag 9 augustus tot en met zaterdag 22 augustus kan de consument dagelijks zijn/haar tomaten rechtstreeks bij de kas kopen, tegen een ongekende prijs voor de consument. Gerard hoopt dat andere tuinders zich snel bij deze actie aansluiten. "Het is zonde als alle heerlijke en eerlijke Nederlandse producten in de afvalverwerking terecht komen terwijl zij, juist op dit moment van het seizoen, op zijn best zijn. Daarom: From Holland With Love."


Publicatiedatum: