"Daarbij is het bijna altijd buiten de kaart om en dat zorgt voor een hoop werk, zoals het schillen, afkoken en verwerken", vervolgt Dimmen. Hij ging dus op zoek naar een systeem dat zorgde voor het nodige gemak. "Ik liet op een dag twintig kisten binnenkomen en we hebben twintig kisten asperges laten binnenkomen en deze verpakt in een vacuümzakje en afgekookt in een steamer. Het bleek te werken, want we hebben het product laten testen door Bureau de Wit en zij gaven een houdbaarheid van zes weken op het product."

Links: Dimmen Knossen
Dimmen heeft dit jaar als een proefjaar gezien en levert onder de bedrijfsnaam Convenience Food de asperges aan regionale restaurants, detaillisten en groothandels. "Het gaat uitstekend. In maart hebben we proefpakketjes rondbezorgd en de vraag is boven verwachting. Er is zelfs interesse van enkele grote klanten, maar we hebben nu nog niet de capaciteit om die te beleveren. Maar daar gaan we voor het volgende seizoen zeker in voorzien."
Het voordeel van de convenience-asperges is volgens de voormalig chef-kok dat het het mooie en verse van de asperges behoudt, maar de horecakeuken niet extra belast. "We hebben een systeem bedacht waarbij we een constante kwaliteit van verse ambachtelijke asperges kunnen aanbieden. Door te kiezen voor convenience asperges kies je voor verse, geschilde en beetgare asperges tegen een scherpe prijs."
Convenience Food krijgt de asperges aangeleverd van Verscombi uit Eindhoven. "We krijgen dagelijks aanvoer en zo kunnen we de asperges 48 uur na steken verwerken om zo'n vers mogelijk product aan onze klanten te leveren. Direct als we onze asperges binnenkrijgen, gaan we ze verwerken tot beetgaar. Hierdoor laten we de mogelijkheden open voor bedrijven om nog alle kanten op te kunnen met ons product. Omdat we de asperges vacumeren en direct afkoken, is de houdbaarheid twee weken", zegt Dimmen.

Over de prijs heeft de ondernemer goed nagedacht. "Ik wilde niet boven de 10 euro per kilo gaan zitten, want we willen een goed alternatief zijn voor de geschilde asperges. Veel bedrijven maken vaste prijsafspraken voor het hele aspergeseizoen. Bij ongeschilde asperges zal je dan 30% schil- en breukafval hebben plus loonkosten. Bij geschilde asperges is het vaak zo dat een AGF-bedrijf een kist van 5 kg ongeschilde asperges zal schillen en de asperges plus de schillen zal terugstoppen in het kistje en dat bij de horeca aflevert, wat dus vaak alsnog neerkomt op 30% schilafval."
"Van verschillende afnemers krijgen we al de vraag of we ISO-gecertificeerd zijn, dus daar willen we ons richting het komende seizoen ook op gaan oriënteren. Het mooie weer heeft ons natuurlijk in het zadel geholpen, maar gezien de positieve reacties gaan we het volgend jaar zeker serieus aanpakken", besluit Dimmen. "Het is dan ook prima aspergeweer. Afgelopen week was het iets rustiger, maar de week voor Pasen liep de verkoop uitstekend. Ik hoop dat de vraag deze week weer lekker wordt opgepakt."
Voor meer informatie:
Convenience-Food.nl
Dimmen Knossen
Mob: 06-13980875
info@convenience-food.nl
www.convenience-food.nl