Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turners & Growers neemt Apollo Apples over

Turners en Growers hebben vandaag officieel aangekondigd dat ze beginnen met de overname van Apollo Apples ter waarde van 36,05 miljoen Nieuw-Zeelandse dollars. De overname van Apollo is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van T&G. Apollo Apples groeit, verpakt en exporteert ongeveer 1,4 miljoen dozen appelen per jaar en bezit meer dan 500 hectare appelbomen in de Hawke's Bay. Apollo heeft ook een coolstore in Whakatu, Hastings. De overname zal ervoor zorgen dat Apollo Apples samen met Enzafruit (onderdeel van T&G) zullen groeien in de belangrijkste markten.

Turners & Growers

Turners en Growers CEO Alastair Hulbert geeft aan dat de overname nog goedgekeurd moet worden door de Overseas Investment Office (OIO). Dit betekent een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. "We zijn erg blij dat Apollo heeft ingestemd met het versterken van de T&G hardfruitteam. De overname toont onze betrokkenheid om verder te investeren in de Nieuw-Zeelandse appelsector en het verbeteren van het rendement van de telers. We kijken ernaar uit om samen te werken."

Bruce Beaton, managing director van Apollo Apples vertelt: "Dit is een fantastische kans om Apollo's groeistrategie voort te zetten. Apollo is namelijk ook getuige geweest van de verbeteringen bij Enza sinds Baywa investeerde in Turners & Growers. We kijken er naar uit om bij te dragen aan het gezamenlijke succes van Apollo en Enza en de verdere voordelen dat dit met zich meebrengt voor onze telers, medewerkers en klanten."

Als onderdeel van de onderhandelingen zal Turners&Growers ook een belang van 50% krijgen in Apollo Foods Limited, voor de bewerkte appelproducten. Dit zal een aanvulling zijn op ENZAfoods.

Apollo Appels zal blijven opereren onder leiding van Bruce en Rosse Beaton. Het bedrijf heeft 120 vaste medewerkers. De afronding van de overname is onderworpen aan bepaalde voorwaarden, waaronder toestemming van de OIO. De laatste zaken zullen de komende maanden naar verwachting afgerond worden.
Publicatiedatum: