
In de loop der jaren hebben de ondernemers een flinke ervaring opgebouwd in het snijden van fruit. Door de vraag van bestaande klanten naar schonere aardbeien en hun streven naar een kwalitatief beter eindproduct hebben ze de laatste jaren tal van technieken uitgeprobeerd om aardbeien -zowel gesneden als hele - te kunnen wassen en inmiddels hebben ze hier een oplossing voor gevonden, uit een combinatie van bestaande en nieuwe technieken. "We zijn hier al een jaar of zes mee bezig en leveren de gewassen aardbeien nu voor het vierde seizoen uit, maar zijn nu op een punt om gekomen om het verder te promoten", vertelt Pieter.
"De gewassen aardbeien zijn een schot in de roos. Het voordeel is dat er geen oppervlaktevuil aan de aardbeien zit en daarbij is het microbiologisch gezien natuurlijk een voordeel. Voor onze bakkersklanten is het daarnaast een voordeel dat er geen vochtuittreding meer plaatsvindt. Hierdoor is er geen roodverkleuring op het gebak zelf niet als dit aangesneden is, wat de presentatie ten goede komt. Ook de aardbeien in de shakers zijn nu echt schoon. Last but not least, door de kennis die we hebben opgedaan met het wassen van de aardbeien hebben we nu ook een productiemethode ontwikkeld waarmee we kunnen voorkomen dat gesneden kiwi en meloenen doorrijpen.", besluit Pieter enthousiast.
Voor meer informatie:Pieter Beijers
B en B Snijderij B.V.
Postbus 251
5750 AG Deurne
Tel. 0493-697837
info@benbsnijderij.nl
www.benbsnijderij.nl