Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter Beijers, B en B Snijderij:

"Techniek om aardbeien te wassen is schot in de roos"

Tholen - Vanuit oorsprong runde Pieter en Marc Beijers een groentespeciaalzaak in Someren. De snijderij van de detaillisten kreeg een steeds belangrijkere functie en liep zo uit de hand dat zij in 2010 besloot de winkel te sluiten en zich puur te richten op de het snijden van fruit en het produceren van dagverse groentesalades. Bakkerijen, foodservice en retail behoren tot de belangrijkste afnemers.



In de loop der jaren hebben de ondernemers een flinke ervaring opgebouwd in het snijden van fruit. Door de vraag van bestaande klanten naar schonere aardbeien en hun streven naar een kwalitatief beter eindproduct hebben ze de laatste jaren tal van technieken uitgeprobeerd om aardbeien -zowel gesneden als hele - te kunnen wassen en inmiddels hebben ze hier een oplossing voor gevonden, uit een combinatie van bestaande en nieuwe technieken. "We zijn hier al een jaar of zes mee bezig en leveren de gewassen aardbeien nu voor het vierde seizoen uit, maar zijn nu op een punt om gekomen om het verder te promoten", vertelt Pieter.

"De gewassen aardbeien zijn een schot in de roos. Het voordeel is dat er geen oppervlaktevuil aan de aardbeien zit en daarbij is het microbiologisch gezien natuurlijk een voordeel. Voor onze bakkersklanten is het daarnaast een voordeel dat er geen vochtuittreding meer plaatsvindt. Hierdoor is er geen roodverkleuring op het gebak zelf niet als dit aangesneden is, wat de presentatie ten goede komt. Ook de aardbeien in de shakers zijn nu echt schoon. Last but not least, door de kennis die we hebben opgedaan met het wassen van de aardbeien hebben we nu ook een productiemethode ontwikkeld waarmee we kunnen voorkomen dat gesneden kiwi en meloenen doorrijpen.", besluit Pieter enthousiast.

Voor meer informatie:
Pieter Beijers
B en B Snijderij B.V.
Postbus 251
5750 AG Deurne
Tel. 0493-697837
info@benbsnijderij.nl
www.benbsnijderij.nl