Kloosterboer ontvangt eerste lading druiven vanuit Zuid Afrika

Vandaag, maandag 16 december, worden de eerste druiven vanuit Zuid Afrika gelost bij Kloosterboer Vlissingen. MV "Knud Reefer" is het eerste schip uit een reeks van 4 en heeft in totaal 6.740 pallets aan boord, die gedeeltelijk in Vlissingen (4.300 pallets) en in Portsmouth UK (2.440 pallets) worden gelost.

Conventionele reeferschepen
Om de vroege druiven tijdig op de markt te laten komen, maken de Zuid Afrikaanse exporteurs gebruik van conventionele reeferschepen. In tegenstelling tot de containerschepen hebben deze schepen weinig tot geen hinder van de vaak sterke winden die rond deze tijd in de laadhaven Kaapstad waaien en de afvaarten kunnen vertragen. Juist bij de start van het druivenseizoen is dit van groot belang, zodat optimaal op de wensen van de markt en navenante prijsvorming wordt ingespeeld. Kloosterboer verwacht de komende weken in totaal 20.000 pallets druiven te ontvangen vanuit Zuid Afrika.Over Kloosterboer
Kloosterboer is een familiebedrijf met 90 jaar ervaring in het behandelen van temperatuur gecontroleerde lading. Het bedrijf is gespecialiseerd in opslag, stuwadoren, transport, douane en logistieke IT oplossingen. Met ruim drie miljoen m³/500.000 ton opslagcapaciteit verdeeld over 15 locaties en meer dan 600 medewerkers in dienst, is Kloosterboer één van de grootste spelers in dit segment. De vestiging in Vlissingen heeft een opslagcapaciteit van 200.000 ton, waarvan ten minste 35.000 palletplaatsen geschikt zijn voor de opslag van verse producten. Er is een containerterminal met een beschikbaarheid van 4.500 TEU en 180 reefer plugs. Moderne IT technieken bieden een volledige traceerbaarheid en kwaliteitscontrole van de producten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.