"Jurgen Duthoo: "20 à 30 euro per ton te duur voor export"

Aardappelmarkt wacht in spanning af wat januari brengt

Tholen - Iedereen in de aardappelmarkt wacht nog steeds in spanning af wat er in januari gaat gebeuren. Momenteel is het nog een vrij rustige situatie met hier en daar wat export. "De aanvragen beginnen wat binnen te komen", vertelt Jurgen Duthoo van Bart's Potato Company. "Deze komen over het algemeen van Oost-Europese landen. Het is niet veel, maar er wordt al wel wekelijks geleverd. De huidige prijzen beperken de bestellingen en de vraag ligt niet hoog."Goed geld maken
Volgens hem willen veel telers nog een betere prijs behalen. "Telers geven aan dat ze vorig jaar aan het einde toch goed geld hebben gemaakt voor de aardappelen. De aardappelen van deze oogst zijn nog niet zo lang in bewaring en telers met goede kwaliteit gaan ervanuit dat ze meer krijgen. Daarom wordt er nu nog veel vastgehouden en de grote vraag is wat januari brengt. De prijzen zijn al een tijdje vast en nog steeds niet aan het dalen", aldus Jurgen. De kleine vraag die we hebben uit Oost-Europa kunnen we moeilijk invullen wegens te hoge prijzen. Als wij een prijs vragen zijn we nog 20 à 30 euro per ton te duur volgens tegenover wat men wil betalen", geeft hij aan.

"Van de meeste klanten krijgen we de reactie dat we nog te hoog zitten. Hier en daar wordt wat besteld om kleine vraag in te vullen, maar niemand bouwt stock op. December is wel een drukkere maand met de feesten die eraan komen en de consumptie van aardappelen neemt toe in Oost-Europa. Als ze er lokaal niet aan kunnen komen of niet voldoende hebben nemen ze kleine volumes van ons af. Nu is het uitkijken naar januari en daarnaast zijn we benieuwd wat de verwerkende industrie gaat doen. Wat zijn daar de posities, gaan ze meer of minder kopen? Dat gaat namelijk ook een belangrijke invloed hebben op de markt."

Voor meer informatie:
Jurgen Duthoo
Bart's Potato Company bvba
Westvleterenstraat 25a
8640, Vleteren, België
Tel: +32 57 40 91 20
Fax: +32 57 40 91 21
www.lamaire.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.