Commissaris van de Koning bezoekt huisvesting uitzendbureau Goodmorning

Woensdagochtend (27 november) kreeg uitzendbureau Goodmorning hoog bezoek. De Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant kwam met eigen ogen de uitzonderlijk mooie huisvesting, pension Stella Maris in Welberg (gemeente Steenbergen) bekijken. Samen met leden van het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Steenbergen was hij te gast.Het bezoek vond plaats in het kader van de algemene oriëntatie van de Commissaris. Na gesprekken met gemeenteraad en College van B&W van Steenbergen, arriveerde hij goed half elf bij Stella Maris. Dit pension, met zo'n 350 Poolse en Roemeense werknemers van uitzendbureau Goodmorning, is al veel vaker bezocht door gemeenteraden en colleges van B&W uit de regio West-Brabant. Ook het ministerie van "Wonen" heeft het schitterend verbouwde en met nieuwbouw vergrote vroegere klooster al eens via een informatieve film gepromoot in bestuurlijk Nederland. Maar de komst van de Commissaris Van de Donk was een al lang gekoesterde wens.

De Commissaris en zijn gezelschap waren onder de indruk van het gebouw qua ruimte en afwerking. Hij gaf aan dat hij altijd al van mening was dat "als je de mensen goed onderdak biedt, zij er een goede inzet en zuinig zijn op het gebouw en zijn omgeving" voor terug geven. Hij zei dat hij zijn opvatting helemaal herkende in de opzet van Stella Maris.
Het asfalteren en belijnen van de parkeerplaats is enkele weken geleden afgerond. En ook het buitenterrein van het 2 ha grote complex, lag er na de herfstbeurt mooi opgeruimd bij.

Koweli verhuurmakelaar, de huisvester van de uitzendkrachten van Goodmorning, heeft het verbouwde klooster nu 2 ½ jaar in exploitatie en de nieuwbouw ruim 6 maanden. Maar alles ziet er nog schitterend en nieuw uit. John van der List, directeur van zowel Goodmorning als Koweli, gaf aan zich ook met details in de afwerking, te bemoeien. Zoals de met LED verlichte plafonnières van glas-in-lood uit de oorspronkelijke ramen van de kapel, in 30-voud aangebracht in de plafonds. En de lintverlichting in de lange gangen van het logeergebouw. De Commissaris gaf aan het helemaal eens te zijn met deze instelling van de Etten-Leurse ondernemer. "Door deze betrokkenheid met afwerkingsdetails houd je continue voeling met je bedrijf", zo stelde hij.
 
In de presentatie over het ontwikkelproces van pension Stella Maris werd ook de positieve rol van het Steenbergs College en de gemeenteraad genoemd. "Steenbergen" had door de gemeenteraad geformuleerd beleid. Dat was een goede startpositie. En ook de bestuurlijke moed om vervolgstappen te zetten, door de verschillende partijen aan één tafel te plaatsen.
Ook de Commissaris van de Koning roemde deze benadering en gaf aan dat het de enige weg is naar gezamenlijk succes.

Tijdens de rondgang door het pension waren nagenoeg alle woningtypen te bezichtigen. Het meeste indruk maakte de tweepersoons unit van een Pools echtpaar. "Ze hebben er helemaal hun eigen huisje van gemaakt, door de persoonlijke inrichting". En de Steenbergse middenstand geniet mee door de 400 monden die extra gevoed moeten worden, en de buitenlandse klanten die Sinterklaasinkopen doen.

Het bezoek werd tegen half één 's middags afgesloten. De directeur en medewerkers van Koweli en Goodmorning hielden er een heel tevreden gevoel aan over. "Laat de volgende groep belangstellenden maar komen!"
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.