Dubai: AGF-export +19% in eerste helft van 2013

Bevolkingsgroei zorgde de afgelopen jaren voor een behoorlijke groei van de AGF-sector. Inmiddels breidt de sector verder uit door zich te richten op export. Volgens statistieken van de douane van Dubai had de AGF-sector in de eerste helft van 2013 een exportwaarde van €1,3 miljard, een stijging van 19% ten opzichte van een jaar eerder.

Met 25% van de export is de VS de belangrijkste bestemming voor fruit uit Dubai. De tweede plaats is voor India (15%), gevolgd door Zuid-Afrika (12%). Samen zijn deze drie landen verantwoordelijk voor een exportwaarde van bijna €340 miljoen. Met betrekking tot export en re-export van fruit is Iran de belangrijkste handelspartner (29%), gevolgd door Saudi-Arabië (14%) en India (11%). Samen vertegenwoordigen zij een waarde van €159 miljoen. 

Voor de export van groente zijn de belangrijkste bestemmingen India (15%), Australië (14%) en Canada (12%). Deze drie landen importeerden voor een waarde van €114 miljoen. Wat betreft export en re-export is Iran met 24% de grootste speler, gevolgd door Oman (21%) en Qatar (11%). Zij zijn verantwoordelijk voor een waarde van €43 miljoen.

Bron: gulfnews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.