"Italië: “Sterke Spaanse concurrentie bij sinaasappelen en citroenen"
Volgens de Siciliaanse ondernemer Sebastiano Cosentino wordt het citrusseizoen op Sicilië bemoeilijkt door sterke concurrentie uit Spanje: "Met betrekking tot sinaasappelen worden we beïnvloed door de buitenlandse markten, met name Spanje. In Spanje hebben ze zulke lage prijzen dat wij daarmee niet kunnen concurreren zonder onze productiekosten geweld aan te doen. Vooral de Siciliaanse Navelina heeft een hoge kostprijs.""Op de binnenlandse markt," gaat Cosentino verder, "heeft de vraag te lijden onder het warme weer. Ik schat dat de consumptie op het moment zo'n 10 tot 15% lager is.""Het is nog te vroeg om te praten over bloedsinaasappelen, hoewel de hoeveelheden iets meer zullen zijn dan vorig jaar. Het zal afhangen van het percentage kleine vruchten: deze zijn niet geschikt voor de markt, maar alleen voor de verwerkingssector.""De Siciliaanse productie van citroenen is 15% hoger dan vorig jaar, maar we worden ook in deze sector beïnvloed door de Spaanse producten."

"De omzet was 20% lager dan vorig jaar. De oorzaken zijn gevarieerd: van de regenval in augustus die de kwaliteit van het product aantastte tot de kosten van Siciliaanse druiven die te hoog zijn vergeleken met druiven uit Puglia. Over de hele linie is het gewoon zwaar en we hopen dat komend seizoen ons gunstiger gezind is."

Contact:
Cosentino Sebastiano e Figlio snc

Via Riccardo Da Lentini, 129
96016 Lentini (SR)
Tel.: (+39) 095 901686
Fax: (+39) 095 902888
Email: azienda.cosentino@tin.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.