Ahold verkoopt activiteiten in Slowakije aan Condorum

Supermarktconcern Ahold verkoopt zijn activiteiten in Slowakije aan Condorum. Ahold heeft 24 winkels in Slowakije, die in 2012 een omzet behaalden van circa 159 miljoen euro. Condorum exploiteert al supermarkten in Slowakije onder de namen Terno en Moja Samoska, met een netto omzet van 127 miljoen euro in 2012. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De transactie wordt naar verwachting in het eerste halfjaar van 2014 afgerond.

Na een zorgvuldige evaluatie van de strategische opties is besloten de activiteiten in Slowakije te verkopen, omdat Ahold slechts een beperkte marktpositie in Slowakije heeft. Door het vertrek uit Slowakije kan het management zich toeleggen op de verdere succesvolle verbetering van de activiteiten in Tsjechië. Ahold is in Tsjechië actief met 283 Albert-winkels en boekte er in 2012 een netto-omzet van 1,76 miljard euro.


Bron: Ahold

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.