Uien: bewezen huismiddel tegen hoest

Duitsland - Uien zijn niet weg te denken uit de keuken: ze verrijken en kruiden vele gerechten en geven hen het typische aroma, maar zijn ook prima als zelfstandige groente te gebruiken. Aan de andere kant zijn uien tegelijkertijd ook een bewezen huismiddel uit de natuurlijke apotheek, meldt de Duitse website Proplanta.de.
 
De caloriearme groente bevat zwavelhoudende inhoudsstoffen met een antimicrobiële werking en die het cholesterol- en bloedsuikergehalte laten dalen. Wie bijvoorbeeld op zoek is naar een huismiddel tegen bronchitis, kan niet om de ui heen.
 
De ui is tevens een probaat middel bij middenoorontsteking. Door ze warm op het oor te leggen verlicht het de oorpijn, slinkt de opgezwollen slijmhuid in het oor en zorgt de ui voor een slijmoplossende werking. Hiervoor moet men simpelweg een ui fijnhakken en vervolgens fijn drukken, en deze zonder vet kort stomen. Vervolgens stop je de uienbrij in een zakdoek of andere dunne doek en legt deze op het pijnlijke oor. Dek dit af met een laken en bevestig het aan een hoofdband of muts. Laat dit zolang als het warm is op het oor liggen.
 
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.