Eerste Vlinderdaktuin van Nederland op dak Nature’s Pride

Op het dak van Nature's Pride, handelaar in exotische groenten en fruit, in Maasdijk realiseert hoveniersbedrijf Van der Tol de eerste Vlinderdaktuin van Nederland in samenwerking met de Vlinderstichting. Dit nieuwbouwproject Nature's Pride ontvangt bij oplevering het certificaat BREEAM-Excellent.

Eind oktober is Van der Tol met de uitvoering gestart. Het totale dak omvat ruim 2.000 m2 groendak. Op 11 plaatsen worden heuvels gecreëerd met daarop speciaal geselecteerde beplanting. De combinatie van deze planten zal ervoor zorgen dat insecten en vlinders een biotoop krijgen waarin zij hun gehele levensfase kunnen doorbrengen.

Het project Nature's Pride wordt mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit het project idylle. Daarnaast hebben hoofdaannemer en Van der Tol gezorgd voor de financiering van deze vlinderdaktuin.

Na de oplevering zal Van der Tol het onderhoud van de vlinderdaktuin gaan verzorgen. Gedurende de bloeiperiode zullen medewerkers van De Vlinderstichting gaan onderzoeken welke soorten vlinders en insecten de vlinderdaktuin zal aantrekken. Deze onderzoeksgegevens worden meegenomen in het landelijk onderzoek wat jaarlijks door vele vrijwilligers wordt uitgevoerd.

bron: Van der Tol

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.