Groentemarkt op zijn gat, bananen beter, ananas nog altijd in slop

De groentemarkt ligt op zijn gat. Dat blijkt uit een belronde langs handelaren. De hoge temperaturen in Spanje hebben bijvoorbeeld de handel geen goed gedaan. Omdat de glasgroenten, ijsbergsla en broccoli in Nederland de laatste weken goedkoop was, hebben de Spanjaarden lange tijd gewacht met oogsten. Op den duur moesten de groenten echter het land af en deze kwamen vervolgens iets te rijp in Nederland aan.

De bananenmarkt is na moeizame weken eindelijk weer rechtgetrokken. Supermarktketen Jumbo promootte uitgebreid de laagsteprijsgarantie van 99 cent per kilo en nagenoeg alle retailers volgden. Inmiddels zijn de voorraden opgeraakt, maar laten de detaillisten de bananen even liggen door de concurrentie van de supermarkten. De ananasmarkt is al weken van slag. De voorraden zijn groot en de prijzen nog altijd onder kostprijs.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.