vandaag grens van 40 miljoen euro overschreden

Omzetrecord Veiling Zaltbommel weer gebroken

Opnieuw realiseert Veiling Zaltbommel een omzetrecord. Woensdag 30 oktober is de grens van 40 miljoen euro overschreden. Verwacht wordt dat de omzet, met nog 8 weken te gaan, uiteindelijk boven 45 miljoen euro uit zal komen. Ten opzichte van 2012 wordt een toename van circa 20 % verwacht. De positieve ontwikkeling van de laatste jaren wordt daarmede doorgetrokken.


veilingdirecteur Peter van Osch en voorzitter Van Tuijl

De laatste jaren blijkt de coöperatieve samenwerking tussen de verschillende productgroepen en telers te resulteren in een continu stijgende lijn binnen een relatief moeilijke markt. Dit jaar wordt de grootste groei in omzet gerealiseerd door de productgroep paprika en zachtfruit. Bij paprika heeft een herstel van de middenprijs plaatsgevonden gecombineerd met een uitbreiding van areaal. Bij zachtfruit zorgt met name de nieuwe framboos, Kwanza, die binnen een concept in de markt wordt gezet, met een toenemend areaal voor een hogere omzet.Ook de overige productgroepen, groenten en hardfruit, laten dit jaar een gezamenlijke omzetgroei zien. Veiling Zaltbommel verwacht in het komende jaar deze stijgende lijn vast te houden


Aanvoer van aardbeien loopt zeker tot Kerst

Voor meer informatie:
Veiling Zaltbommel
Stationsweg 28
5301 KH Zaltbommel
Tel.: (0418) 57 99 11
Fax: (0418) 57 92 13
www.veiling-zaltbommel.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.