CNC Exotic Mushrooms vijfde jaar op rij FD Gazelle

Voor het vijfde jaar op rij is CNC Exotic Mushrooms door het Financieele Dagblad uitgeroepen tot FD Gazelle. Daarmee behoort de in Hedel gevestigde onderneming tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Jaarlijks stelt het Financieele Dagblad een lijst op van de snelst groeiende bedrijven in Nederland; de FD Gazellen. Dit zijn ondernemingen die gemiddeld 20% omzetgroei of meer hebben gerealiseerd over de afgelopen drie jaar. CNC Exotic Mushrooms is opnieuw een van de leden van dit selecte gezelschap. Het bedrijf produceert hout- en compostsubstraten voor de teelt van exotische paddenstoelen, waaronder shiitakes, koningsoesterzwammen, bundelzwammen, beukenzwammen en amandelpaddenstoelen. De klantenkring van CNC Exotic Mushrooms bestaat uit professionele paddenstoelentelers in binnen- en buitenland.Koploper
Bert Rademakers, directeur: "Consumenten in Europa beginnen exotische paddenstoelen steeds beter te herkennen en te waarderen. Dat zien we terug in een groei van de markt." CNC Exotic Mushrooms is koploper in de Europese branche. Een positie die deze maand nog verder is verstevigd. "Begin oktober hebben we een nieuwe, hypermoderne productielijn in gebruik genomen waarmee we de substraatpakketten automatisch kunnen afvullen. Daardoor kunnen we nog efficiënter en hygiënischer produceren." De substraatpakketten worden gemaakt door houtzaagsel te verhitten, waardoor ongewenste schimmels en bacteriën worden gedood. Vervolgens wordt het zaagsel geënt met broed (de 'schimmelzaden') en groeit het mycelium (de schimmeldraden) door de pakketten. Afhankelijk van het type paddenstoel zijn de substraatpakketten na 2 tot 3 maanden teeltklaar. Alle houtsubstraten van CNC Exotic Mushrooms zijn EKO-gecertificeerd.

Bedrijvengroep
CNC Exotic Mushrooms is een dochterbedrijf van CNC Grondstoffen, dat een van Europa's grootste producenten is van substraten voor de teelt van champignons. CNC Grondstoffen en CNC Exotic Mushrooms zijn onderdeel van C4C Holding, een groep toonaangevende bedrijven in de Europese paddenstoelensector met een omzet van meer dan 200 miljoen euro per jaar. Kijk voor meer informatie over CNC Exotic Mushrooms en/of CNC Holding op www.cncexoticmushrooms.nl of www.c4cholding.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.