Auchan wil Roemeense omzet verdubbelen

De Franse retailgigant Auchan wil, volgend op de eerste Real-winkel die werd omgedoopt tot Auchan-winkel, de omzet in Roemenië tussen 2012 en 2015 verdubbelen. Auchan kocht vorig jaar november voor 1,1 miljard euro de Oost-Europese keten Real over van de Duitse retailgigant Metro Group. De verkoop omvatte 91 Real-hypermarkten in Polen, Rusland, Roemenië en Oekraïne.

Auchan opende zijn eerste rebranded winkel in Roemenië op 16 oktober. De retailer zei dat het alle Roemeense winkels binnen een jaar zal omdopen. De CEO of Auchan Roemenië, Patrick Espasa, vertelde tijdens de opening van de eerste winkel in Pallady dat de groep tegen 2015 een omzet van 2 miljard euro verwacht. De winkel is volgens hem "modern en comfortabel" en gevuld met 50.000 "permanent goedkope producten en lagere prijzen".

Na de overname van vorig jaar heeft Auchan Roemenië nu een netwerk van ongeveer 31 winkels. De gecombineerde omzet van de twee netwerken zou ongeveer 1 miljard euro bedragen.

Source: just-food.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.