




Abonneren
Vacatures
- Afroeper / Inkoper
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
Top 5 - gisteren
- "Vanaf maandagmorgen is het helemaal losgegaan op de uienmarkt"
- Omzet Vershal Boontjes in drie jaar tijd naar ruim 3,5 miljoen euro
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- Eerste komkommers van Qcumber bij The Greenery geveild voor Kika
- "We bieden overzeese producenten met een totaalpakket toegang tot de Europese markt”
Top 5 - afgelopen week
- "Vanaf maandagmorgen is het helemaal losgegaan op de uienmarkt"
- Jan Oskam verkoopt locatie Vleuten aan projectontwikkelaar, Neerijnen vanaf 2024 centrale locatie
- Omzet Vershal Boontjes in drie jaar tijd naar ruim 3,5 miljoen euro
- Uit de oude doos: "Die eerste jaren heb ik het erg zwaar gehad"
- Eosta overgenomen door Anders Invest
Top 5 - afgelopen maand
Weer
Prijswinnaar ‘Recept d’aubergine’ varieert met aubergine op de BBQ
Aubergine-burgers
Om mensen te verleiden om met aubergine aan de slag te gaan, zijn de auberginetelers de Facebookactie "Recept d‟aubergine‟ gestart. Met deze actie maken deelnemers kans op een Big Green Egg en een auberginepakket door een auberginerecept voor op de barbecue te bedenken, het recept te uploaden en zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Eric Wisse uit Yerseke is de gelukkige winnaar van de Big Green Egg ter waarde van 499 euro en de heerlijke aubergines, kookboek en schort. Aubergineteler Johan Groenewegen reikte hem de prijzen uit.
Eric heeft met zijn recept "Aubergine-burgers‟ vele stemmen op Facebook verzameld, mede met dank aan zijn kinderen. Eric: "Ik ben altijd al gek op barbecueën geweest en met hulp van mijn vrouw zijn we samen tot dit auberginerecept voor op de barbecue gekomen. Door deze wedstrijd zijn we meer gaan proberen en variëren met aubergine. We hebben als hobby in het verleden wel eens aubergine in de tuin geteeld, maar zo mooi als deze aubergines kregen we ze niet!" Aan de keukentafel vertelde teler Johan dat in
de Nederlandse kassen het klimaat ideaal is om aubergine van goede kwaliteit te telen. Johan: "We zijn in staat om in januari al de eerste Nederlandse aubergines te oogsten. In november worden de laatste geoogst. Met de inzet van natuurlijke vijanden en bestuivers wordt er veel aan gedaan om de plant op natuurlijke wijze in optimale gezondheid te houden en het auberginegewas te beschermen."
Foto: Aubergineteler Johan Groenewegen feliciteert Eric Wisse uit Yerseke
Aubergine in de winter
Aubergine is rijk aan vitaminen en mineralen, is licht verteerbaar en bevat opvallend veel vezels. Daarnaast is de aubergine veelzijdig en kan het op allerlei manieren in recepten gebruikt worden. Veel Nederlandse consumenten zijn hier echter niet mee bekend. Met de zomercampagne "Ik ben ook lekker op de BBQ‟ brengen de Nederlandse auberginetelers de aubergine onder de aandacht. Samen met De Keurslager, Groentemannen en retailers in Duitsland en Nederland proberen ze zo veel mogelijk mensen te verleiden om aubergine te grillen. De zomercampagne wordt met deze tweede prijzenronde afgesloten. Omdat aubergine niet alleen lekker is op de barbecue, kunnen aubergines deze winter ook goed gebruikt worden in verschillende ovengerechten, wokgerechten en … probeer het zelf gewoon eens uit! Voor inspiratie, kijk eens op www.aubergine.nl.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 AGF-stagetaart, een foto waard!
- 2023-01-19 Nieuwe knoflook in Oezbekistan
- 2023-01-18 M&S lanceert "White Pearl" aardbeien
- 2023-01-17 Vietnam: Watermeloenen in de vorm van goudstaven brengen €65 op
- 2023-01-16 Nike lanceert sneakers geïnspireerd op dragonfruit
- 2022-12-23 "Net toen ze de Raf tomaat wilden afvoeren, brak deze door in Almería"
- 2022-12-20 Nieuwe appel- en perenrassen die bestand zijn tegen een warm klimaat
- 2022-12-20 Dragonfruit smaak van het jaar 2023?
- 2022-11-30 Spaanse atleet breekt Guinness Wereldrecord door 39 watermeloenen kapot te slaan
- 2022-11-25 Waarom walgen sommige kinderen zo van spruitjes?
- 2022-11-24 Hoe houdt men die blaadjes sla altijd groen én eetbaar?
- 2022-11-09 Een gekookte aardappel schillen in slechts drie seconden
- 2022-10-26 Gekweekte insecten passen in het voedselsysteem
- 2022-10-25 VS: New Mexico State University wil meer voedzame chilipepers veredelen
- 2022-10-13 "Gewassen uit warmere gebieden doen het doorgaans slecht in de koeling"
- 2022-10-12 Een huis van tomaten en eigeel: ‘Hoe bijzonder is dat!’
- 2022-10-11 Kiezen consumenten een AGF-product als beste product van het jaar?
- 2022-10-06 Poepen voor een hardloopwedstrijd? Eet pruimen!
- 2022-10-04 New Jersey teelt de meeste aubergines ter wereld
- 2022-09-30 Familie achter James Bond-films beweert de naamgever te zijn van broccoli