Prijswinnaar ‘Recept d’aubergine’ varieert met aubergine op de BBQ

Eric Wisse uit Yerseke heeft met zijn inzending 'Aubergine-burgers' de eerste prijs gewonnen met de Facebook-actie 'Recept d'aubergine'. Aubergineteler Johan Groenewegen uit Zevenbergen overhandigde hem de Big Green Egg en de aubergines. De actie via Facebook is een onderdeel van de promotiecampagne 'Ik ben ook lekker op de BBQ' waarbij de Nederlandse auberginetelers de aubergine op de kaart zetten.

Aubergine-burgers
Om mensen te verleiden om met aubergine aan de slag te gaan, zijn de auberginetelers de Facebookactie "Recept d‟aubergine‟ gestart. Met deze actie maken deelnemers kans op een Big Green Egg en een auberginepakket door een auberginerecept voor op de barbecue te bedenken, het recept te uploaden en zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Eric Wisse uit Yerseke is de gelukkige winnaar van de Big Green Egg ter waarde van 499 euro en de heerlijke aubergines, kookboek en schort. Aubergineteler Johan Groenewegen reikte hem de prijzen uit.

Eric heeft met zijn recept "Aubergine-burgers‟ vele stemmen op Facebook verzameld, mede met dank aan zijn kinderen. Eric: "Ik ben altijd al gek op barbecueën geweest en met hulp van mijn vrouw zijn we samen tot dit auberginerecept voor op de barbecue gekomen. Door deze wedstrijd zijn we meer gaan proberen en variëren met aubergine. We hebben als hobby in het verleden wel eens aubergine in de tuin geteeld, maar zo mooi als deze aubergines kregen we ze niet!" Aan de keukentafel vertelde teler Johan dat in
de Nederlandse kassen het klimaat ideaal is om aubergine van goede kwaliteit te telen. Johan: "We zijn in staat om in januari al de eerste Nederlandse aubergines te oogsten. In november worden de laatste geoogst. Met de inzet van natuurlijke vijanden en bestuivers wordt er veel aan gedaan om de plant op natuurlijke wijze in optimale gezondheid te houden en het auberginegewas te beschermen."


Foto: Aubergineteler Johan Groenewegen feliciteert Eric Wisse uit Yerseke

Aubergine in de winter
Aubergine is rijk aan vitaminen en mineralen, is licht verteerbaar en bevat opvallend veel vezels. Daarnaast is de aubergine veelzijdig en kan het op allerlei manieren in recepten gebruikt worden. Veel Nederlandse consumenten zijn hier echter niet mee bekend. Met de zomercampagne "Ik ben ook lekker op de BBQ‟ brengen de Nederlandse auberginetelers de aubergine onder de aandacht. Samen met De Keurslager, Groentemannen en retailers in Duitsland en Nederland proberen ze zo veel mogelijk mensen te verleiden om aubergine te grillen. De zomercampagne wordt met deze tweede prijzenronde afgesloten. Omdat aubergine niet alleen lekker is op de barbecue, kunnen aubergines deze winter ook goed gebruikt worden in verschillende ovengerechten, wokgerechten en … probeer het zelf gewoon eens uit! Voor inspiratie, kijk eens op www.aubergine.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.