ASDA wint Zuid Afrikaanse prijs voor afzet steenfruit

ASDA is bekroond met de titel van Zuid-Afrikaanse steenfruitretailer van het jaar voor zijn prestaties tijdens het winterseizoen. HORTGRO, de associatie die Zuid-Afrikaanse fruittelers vertegenwoordigt, geeft de prijs elk jaar aan een Britse retailer en let daarbij op factoren zoals de groei in het afgelopen seizoen en tijdens de laatste vier jaar. In het seizoen 2012/13 bereikte ASDA een verkoopstijging voor Zuid-Afrikaanse perziken, nectarines en pruimen van meer dan 40 procent (jaar-op-jaar).


Elio Biondo, steenfruitkoper, ontvangt de prijs van Jacques du Preez, productmanager van Zuid-Afrikaans hard- en steenfruit bij HORTGRO.

Bij het uitreiken van de prijs zei Jacques du Preez, productmanager bij HORTGRO: "Het verkopen van pruimen, perziken en nectarines in de Britse winter is altijd een uitdaging geweest, omdat veel consumenten deze producten als zomerfruit zien. Dit was dit seizoen zeker het geval, toen het koude weer aanhield terwijl het fruit al in de schappen lag. Dit maakt ASDA's prestatie in de sector des te meer bijzonder."

"Onze partners zijn een ontzettende steun geweest voor de 'Beautiful Country, Beautiful Fruit'-campagne voor Zuid-Afrikaanse producten. Tussen 2009/10 en 2012/13 zagen we de steenfruitvolumes bij de grootste vier retailers met meer dan 60 procent toenemen. Het demonstreert duidelijk wat er bereikt kan worden met duurzame en gezamenlijke promotionele activiteiten in de versproductsector."

ASDA's steenfruitkoper Elio Biondo zei: "Ik ben echt trots op al het werk dat we hebben gedaan in Zuid-Afrika de laatste jaren. Het direct samenwerken met de beste telers in het land heeft geleid tot voortdurende kwaliteitsverbetering, terwijl we onze klanten de beste kwaliteit aanbieden."

Voor meer informatie:
Dominic Weaver
Yasmina Monteiro
Red Communications
Tel: 0044 1480 465953
E-mail: dominic@redcomm.co.uk / yasmina@redcomm.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.