Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Frank Levarht: "Costa Rica heeft er zin in"

"Vrijhandelsovereenkomt EU-Costa Rica baant weg voor grotere meloenenexport"

Rica Fruta, het dochterbedrijf van Levarht in Costa Rica is blij met de vrijhandelsovereenkomst die op 27 september is getekend tussen Costa Rica en EU-vertegenwoordigers uit Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië. Het vrijhandelsakkoord trad gisteren, 1 oktober 2013, al in werking. Met het 'Generalized Systems of Preferences' (GSP) waarin Costa Rica is opgenomen, geniet Costa Rica van een lagere douaneheffing bij de import richting de EU-bestemmingen.



Voor honeydew- en watermeloenen wordt er zelfs geen enkele douaneheffing gerekend. Met deze nieuwe overeenkomst is Costa Rica uitgesloten van de regeling, waarbij Europese importeurs 8,8% douaneheffing zouden moeten betalen vanaf 2014. Het treft naast de meloenen ook onder meer de ananas en bananensector. "Het intrekken van deze invoerheffingen garandeert continuïteit voor de Costa Ricaanse fruitexport en is belangrijk voor de verhouding tussen de EU-lidstaten en Costa Rica", vertelt Frank Levarht.

"De tuinders in Costa Rica zijn hier logischerwijs erg blij mee en zullen weer volop gaan telen. De verwachting is dat er rond de 750 hectare gele meloenen meer aangeplant zullen worden. De aanplant van watermeloenen zal nog iets hoger liggen. Voor Cantaloupe-meloenen worden er weinig verschuivingen verwacht ten opzichte van vorig jaar. De cijfers tonen nu dat er ongeveer 1.000 hectare meer meloenen geteeld gaan worden", zegt Levarht.

"Een zeer positief punt is dat er meer afvaarten zullen zijn ten opzichte van afgelopen jaar en dat de zeevrachttarieven weer iets 'normaler' zijn. Kortom Costa Rica heeft er zin in", besluit Frank enthousiast.

Voor meer informatie:
Levarht
Postbus 67
1430 AB Aalsmeer
Tel: +31 (0) 297 386611
Fax: +31 (0) 297 386666
fblevarht@levarht.nl
www.levarht.nl
Publicatiedatum: