Leerlingen in dc Aldi Sud met vershoudfolie vastgebonden

Duitsland - In een centraal magazijn van Aldi-Süd hebben leidinggevenden volgens een ex-manager kwalijke methodes gebruikt om leerlingen voor de ogen van het personeel te treiteren. In het Duitse Mahlberg (Baden-Württemberg) zou de plaatsvervangend bedrijfsleider samen met andere medewerkers leerlingen met vershoudfolie vast hebben gebonden en hun gezicht met een stift ondergekleurd hebben, zo meldt website 'Spiegel Online'. Drie leerlingen zouden over dit kwalijke gedrag gesproken hebben.
 
Men zou de folie zo strak hebben gespannen "dat ik nauwelijks nog kon ademhalen", aldus één van de betrokkenen volgens het bericht. De medewerkers zouden het hele gezicht van de leerlingen met stiften beklad hebben om ze "zwart te maken". Leidinggevenden deden niets tegen de pesterijen. Collega's zouden het ritueel "goedgestemd" op foto en video hebben vastgelegd en zelfs op Facebook geplaatst hebben. De leerlingen durfden geen aangifte te doen. "Ik was bang om mijn leerwerkplek direct te verliezen, aangezien ik nog in mijn proeftijd zat", zegt één van hen. Bovendien dreigde men hem bij wangedrag op te sluiten op de diepvriesafdeling bij -20 graden.
 
Volgens 'Spiegel Online' heeft Aldi ontzet op de beschuldigingen gereageerd. Men zou alles doen "om te achterhalen of de beschuldigingen waar zijn". Tegenover nieuwsagentschap DPA heeft het bedrijf later tenslotte bevestigd dat het voorval inderdaad heeft plaatsgevonden. "Tot onze verbijstering bleek uit intern onderzoek dat de beschreven gebeurtenissen in de kern overeenstemmen met de waarheid", verklaarde Aldi. Zowel de leidinggevende verantwoordelijken alsook de actief bij de pesterijen betrokken medewerkers zijn reeds ter verantwoording geroepen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven