Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Zegwaard (GreenCo) over vertrek Philip Smits:

"Nieuwe bestuurder zal concern naar hoger niveau moeten leiden"

Tholen - Tijdens een ledenraadvergadering met het bestuur van Coƶperatie Coforta en de hoofddirectie vanThe Greenery heeft Philip Smits gisteren zijn functie neergelegd. Over de aard van het vertrek wordt niet gerept. Dat de rendementen van The Greenery onder druk staan, is bekend. Vorige maand maakte The Greenery al bekend dat de druk op de resultaten noopt tot een verdere versobering van het sociale contract met vakbonden voor toekomstige reorganisaties. The Greenery kon in 2012 alleen zwarte cijfers schrijven door de deelnemingen en niet door de kernactiviteiten. Smits was sinds 2006 verbonden aan The Greenery. De afgelopen maanden verlieten meerdere senior commercialisanten het concern, zij het vaak met stille trom.


Philip Smits (rechts) en financieel directeur Albert Knol, die voorlopig de dagelijkse leiding voor concern en kernbedrijf waarneemt

Managing partner van GreenCo en lid van de Ledenraad van Coforta Jan Zegwaard noemt het afscheid van Smits een verstandig besluit. "Het is geen verrassing, als je van een afstandje kijkt naar het tijdstip en het proces. Uiteindelijk is het vertrek van Philip Smits een onderdeel van de totale switch in de sector, waarin er veel verandert en iedereen aan het kijken is naar zijn verdienmodel. Philip heeft goed werk gedaan, zijn kracht lag in zijn netwerk en hij heeft ons door een fase heen geholpen en geprobeerd ons de goede richting uit te leiden, maar ik denk dat het goed is dat er nu een nieuwe leider komt, die de volgende stappen goed kan faciliteren naar het volgende level als Greenery en telers samen."

Hij ziet niet direct een relatie met het problemen bij andere AGF-bedrijven, zoals het faillissement van Van Rijn, een maand eerder. "Van Rijn was misschien wel te laat met veranderen. The Greenery heeft juist een toekomstgericht model. Je blijft het altijd in fases over invulling van zo'n model hebben. Uiteindelijk zullen er nu nieuwe stappen gezet moeten worden en dan kan een nieuwe kapitein verfrissend zijn. Maar het is eerst maar eens afwachten wie we krijgen. We hebben een bestuurder nodig die ons naar een hoger niveau zal leiden, de coƶperatie nog dichter bij het bedrijf brengt en die zorgt dat de telers met The Greenery nog verder de keten ingaan. Want uiteindelijk zijn we op de goede weg, maar we moeten nu nog een stap hoger denken", besluit Jan.