Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Uitbreiding assortiment naast het Canarische pakket"

Stephane Rion gestart bij Fortuna Frutos International

Tholen - Vanaf 1 september is Stephane Rion - na een carrière van ruim vijftien jaar bij The Greenery en haar voorloper Van Dijk Delft - werkzaam bij Fortuna Frutos in Barendrecht. . Fortuna Frutos Continental heeft samen met Stephane Rion Fortuna Frutos International opgericht, waarmee het bedrijf het assortiment naast de import van Canarische tomaten en komkommers uit gaat breiden.


Gert-Jan Slobbe, Stephane Rion en Marco Slobbe

"Vanuit ons klantenbestand kregen we de laatste tijd vaker de vraag om het bestaande pakket uit te breiden. Nu hadden we de afgelopen jaren al de stap gemaakt naar Spaanse en Nederlandse tomatentelers om onze Europese retail- en foodserviceklanten jaarrond van tomaten te voorzien en de oprichting van de nieuwe BV is een volgende stap", vertelt Gert-Jan Slobbe. "Ik ken Stephane al sinds de tijd van Van Dijk Delft en toen ik begreep dat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging, kwamen we er al tijdens het eerste gesprek dat we hadden al uit dat het een verrijking zou zijn om de krachten te bundelen.

Vervolgstappen
Fortuna Frutos International zal zich in eerste instantie richten op de import van groenten uit het Middellandse Zeegebied. "Maar ik weet ook mijn weg in de fruitimport en de overzeese handel, dus dat zullen logische vervolgstappen zijn", vervolgt Stephane. "We zullen starten met een klein aantal geselecteerde leveranciers en ons focussen op kwaliteit en continuïteit. Fortuna Frutos International is net als Fortuna Frutos Continental het verlengstuk van de teler/producent."

"Onze mede-aandeelhouders waren gelijk enthousiast toen we de plannen met hen bespraken", beaamt Marco Slobbe. "Ze zijn ook realistisch. Over vijf jaar zullen er heus nog wel Canarische tomaten naar Europa komen, maar of dat over tien jaar nog het geval is, is allerminst zeker. Door deze uitbreiding en spreiding van de activiteiten is de continuïteit van Fortuna Frutos gewaarborgd. Nu staan we bij onze relaties bekend om de Canarische tomaten, maar we hopen met deze uitbreiding dat we binnen een paar maanden ook met aubergines, courgettes en paprika's worden geassocieerd."

Toekomstperspectief
Stephane is optimistisch gestemd over de toekomst van het nieuwe bedrijf. "Ik geloof dat er ruimte is voor nieuwe spelers op de markt, als ze zich onderscheiden met hun product en dienstverlening. Ik beschik over een uitgebreid netwerk van klanten en leveranciers en gecombineerd met de plaats die Fortuna Frutos Continental in de markt heeft verworven, biedt dat een mooi toekomstperspectief. De klanten zijn inmiddels geïnformeerd en tijdens de Fruit Attraction in Madrid kunnen onze relaties met onze uitgebreide activiteiten kennismaken."

Voor meer informatie:
Stephane Rion
Fortuna Frutos
Oslo 17
2993 LD Barendrecht
Tel: 0180-751400
Fax: 0180-751444
stephane@fortuna-frutos.com
www.fortuna-frutos.com