Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Farm Trans verzorgt afhandeling en logistieke proces voor Egyptische aardbeienteler

"Binnen 36 uur van het veld naar de supermarkt"

Farm Trans is al jaren actief op het Europese continent, maar heeft sinds enkele jaren ook klanten die buiten Europa vertrouwen op hun logistieke diensten. Eén van deze klanten is gevestigd in Egypte en focust op het telen, oogsten, verpakken en leveren van groente en fruit aan internationale klanten.

Farm Trans vervult een cruciale rol als de Europese logistieke dienstverlener voor de Egyptische producent, waarbij het aantal vrachten jaar op jaar toeneemt met dit jaar een totaal van meer dan 1.600 ton aan aardbeien. Als logistieke dienstverlener zorgt Farm Trans niet alleen voor de kortetermijnoplossingen, maar denkt ook actief mee over verbeteringen om ook het groeiende volume in de toekomst te kunnen faciliteren en de kwaliteit van de producten te kunnen waarborgen. Het is namelijk van groot belang dat de aardbeien na de oogst zo snel mogelijk aan de eindklant worden geleverd.


Tom Steenmeijer

Zodra het seizoen voor de Egyptische aardbeien begint, heeft Farm Trans Connected Services, de control tower, een speciaal toegewezen team klaarstaan om de operatie, die 24/7 doorgaat, te begeleiden. Wanneer er een transportorder voor de verse aardbeien wordt ontvangen, is het proces dezelfde ochtend al gestart. In de vroege ochtend worden de aardbeien in Egypte geoogst, zorgvuldig verpakt en naar het vliegveld vervoerd. Vervolgens worden de aardbeien aan het einde van de middag naar Europa overgevlogen. Waar, aan het einde van de avond diezelfde dag, Farm Trans de volledige afhandeling en het logistieke proces uitvoert.

Farm Trans verzorgt onder andere de afhandeling op de luchthaven, het uitvoeren van de douaneformaliteiten, maar ook voor de fytosanitaire keuring en andere inspecties die de aardbeien moeten ondergaan. Zodra alles in orde is, coördineert Farm Trans het vervolg van de reis van de aardbeien van A tot Z, ondersteunt door hun vestigingen in Europa en het Verenigd Koninkrijk. De aardbeien worden met eigen vrachtwagens naar hun eindbestemming vervoerd, waarvan het overgrote deel retailers in het Verenigd Koninkrijk zijn. Waar de aardbeien 's ochtends nog in de grond zaten, liggen ze 30 uur later klaar om verkocht te worden.

Multimodaal
Het grootste deel van het traject verloopt met geconditioneerde truck-trailer combinaties. Om het groeiende volume ook in de toekomst probleemloos en duurzaam uit te voeren, is Farm Trans in samenwerking met de Egyptische klant bezig met het ontwikkelen van efficiëntere oplossingen in het bestaande proces.

Eind vorig jaar is er daarom een pilot project opgestart, waarbij de focus ligt op het gebruik van Zuid-Europese havens in plaats van het vervoer per vliegtuig. Zo wordt het CO2-verbruik gereduceerd gedurende het transportproces. Farm Trans organiseert ook deze transportvorm. De aardbeien worden dan in geconditioneerde containers per schip vervoerd naar één of meerdere havens in Zuid-Europa. Bij aankomst zorgt Farm Trans voor de volledige afhandeling en worden de containers vervoerd naar het cross-dock van Farm Trans in de Zuid-Europese haven. Hier worden de aardbeien klaargemaakt voor de laatste etappe naar de eindklant. Voor vrachten naar het Verenigd Koninkrijk zullen er dubbel bemande trucks ingezet worden, zodat de chauffeurs elkaar kunnen afwisselen om een zo kort mogelijke reistijd voor de aardbeien te realiseren. De versheid van de aardbeien staan centraal. Vanaf eind 2024/begin 2025 zal dit proces in eerste instantie naast het luchttransport uitgevoerd gaan worden.

Multidisciplinair
Farm Trans beperkt zich niet tot het uitvoeren van transport; het omvat het volledige logistieke proces. Van handling, customs en VAL/VAS tot aan transport: onze Business Unit Connected Services organiseert én overziet het geheel.

De weg van een aardbei

Vertrek
08.00 u. lokale tijd Egypte
De aardbeien worden geoogst

15.00 u. lokale tijd Egypte
De aardbeien vertrekken met het vliegtuig

23.00 u. lokale tijd België
De aardbeien arriveren op het vliegveld

00.00 u. lokale tijd België
De aardbeien vertrekken met Farm Trans naar het VK

08.00 u. lokale tijd VK
De aardbeien arriveren bij de eerste detailhandelaren

Voor meer informatie:
Farm Trans
Mark S. Clarkelaan 17
4761 RK Moerdijk
Tel: +31 (0) 168 74 54 50
[email protected]
www.farmtrans.com

Publicatiedatum: