Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nu al interesse voor nieuwe Spaanse avocado-oogst"

In de Zuid-Spaanse provincie Huelva zet de avocadoteelt de groeiende trend van de afgelopen jaren voort. Volgens cijfers van de regionale Andalusische overheid besloeg het areaal er vorig seizoen al 1.100 hectares.

Een aanzienlijk deel van dit areaal bestaat uit nog jonge percelen met een op dit moment nog lage gemiddelde opbrengst. Ook de avocadobomen van Jacinto González Martín, eigenaar van Villa Pedraza, een teeltbedrijf in de gemeente Villablanca, zijn nog jong.

"In dit gebied heeft de avocadoteelt zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld", vertelt hij. "Op de oevers van de Guadiana, aan Spaanse en Portugese kant, is het microklimaat met relatief milde temperaturen, zonder extreme koude of hitte, zeer gunstig voor de avocadoteelt. Bovendien hebben we water voor de gewassen, ook al is er sinds 1 april een irrigatiebeperking van kracht."

"Ik heb een areaal van 10 hectare en de bomen zijn twee jaar oud. Over het algemeen vertellen de telers in dit gebied dat de vruchtzetting beter is gegaan dan vorig jaar. We verwachten dus een goede oogst."

De avocado-oogst zal de komende jaren snel toenemen in de provincie en dat is ook de handelsbedrijven, waarvan er veel in Malaga zijn gevestigd, niet ontgaan. "Vorig jaar verkocht ik mijn oogst aan een handelsbedrijf uit Vélez-Malaga. Maar er zijn meerdere mogelijkheden. Ook een bedrijf uit Tavira, Portugal, was sterk geïnteresseerd in mijn fruit."

"Zelfs nu in juli is er al interesse voor ons fruit. Maar net als ik kijken veel telers nog even de kat uit de boom. Misschien gaan we met de coöperatie in Villablanca in zee, die de export dan zelf regelt", vertelt Jacinto.

De verwachtingen zijn op dit moment dus positief voor de avocadosector in Huelva, die hoopt dat ze dit jaar de prijzen van vorig jaar zullen halen. "Vooral voor de grote maten, waarvoor tot €3,50 per kilo werd betaald. Het voordeel van de jonge bomen hier in Huelva is dat ze meestal grotere maten opleveren dan bomen die in volle productie zijn."

Voor meer informatie:
Villa Pedraza S.L.U.
Villablanca (Huelva) – Spanje
Tel: +34 674 341 786
[email protected]

Publicatiedatum: