Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vergers Cancel

"Markt reageert vrij goed op eerste Franse pruimen"

"Deze week is het pruimenseizoen echt gestart", zegt Alexandre Cancel van Vergers Cancel, een van de grootste pruimenhandelaren van Frankrijk. "Het was de African Rose, een clubras van het merk Lily Ploom, die twee weken geleden de aftrap heeft gegeven. Het is een ras dat aan onze verwachtingen voldoet, maar eigenlijk nog in de ontwikkelingsfase zit. Vervolgens hebben we vorige week de eerste volumes van de rode Obil Naya pruimen geoogst. Maar het is pas nu dat de aanvoer echt toeneemt en we meer klanten kunnen bedienen."

Het seizoen is een week eerder begonnen dan vorig jaar, maar de markt "reageert vrij goed". "We voelen dat er echt enthousiasme is voor de Franse pruim. Al onze klanten zijn ontvankelijk en de prijzen zijn tevredenstellend. Bovendien voldoen de pruimen aan de specificaties van de klanten wat betreft suikergehalte en uiterlijk, en de huidige weersomstandigheden zijn bevorderlijk voor een goede vruchtontwikkeling. De zuurtegraad is iets minder dan normaal, maar ook dat is naar de zin van de klanten. In dit stadium is het nog te vroeg om te zeggen hoe het seizoen zich zal ontwikkelen, of de vraag zal aanhouden, hoe de prijzen zullen evolueren, enzovoort, maar op dit moment staan alle lichten alleszins op groen."

Voor meer informatie:
Alexandre Cancel
Vergers Cancel
1 rue de l'Occitanie
ZA Barres 82100 Castelsarrasin (Frankrijk)
Tel: +33 (0)5 63 04 82 13
[email protected]
https://www.vergers-cancel.fr/

Publicatiedatum: