Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Naar een evenwichtiger Frans meloenenseizoen?

Met enige vertraging – al was die voorspeld – gaf Boyer vorige week het startschot voor zijn meloenenoogst in het zuidoosten van Frankrijk. "We hebben slecht weer gehad, met onweersbuien en een noordenwind die meerdere nachten na elkaar voor flinke afkoeling heeft gezorgd. De meloenen rijpten daardoor traag en uiteindelijk is de voorspelde vertraging dan ook uitgekomen", zegt Joël Boyer.

Hoewel het seizoen geen vliegende start heeft gekend, wijzen een aantal factoren toch op een mooi vervolg. "Qua oogst zitten we nu op een normaal niveau. Bovendien zal de start van het seizoen in het zuidwesten en het middenwesten op een verschillend tijdstip plaatsvinden, wat betekent dat de oogstpieken in de drie teeltgebieden niet zullen samenvallen zoals vorig jaar. Het aanbod is erg krap in de eerste helft van juli en we zien prijzen die op het niveau liggen van die van 2018-2019, maar de teeltkosten liggen ondertussen 30% hoger. De latere start is dus eigenlijk positief voor de handel."

"De kwaliteit is dan weer werkelijk uitstekend dit jaar. De meloenen hebben immers langzaam kunnen rijpen." Joël Boyer kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar dit nieuwe seizoen. "Het is eindelijk mooi weer. Ze voorspellen zonneschijn in heel Frankrijk in het weekend van 14 juli, en met de Nationale Feestdag zal de consumptie waarschijnlijk toenemen. De markt is niet verzadigd en er zit een beter evenwicht tussen vraag en aanbod aan te komen, dus we zijn relatief positief over dit seizoen."

Voor meer informatie:
Joël Boyer
Boyer
Mob: +33 (0)6 07 63 85 73
[email protected]
https://www.philibon.com

Publicatiedatum: