Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het is nog koffiedik kijken hoe de paraguayomarkt zal reageren op de toegenomen platerinateelt"

Het paraguayoseizoen is sinds vorige week ook van start gegaan in de Noord-Spaanse regio Aragón. Ook Agrotraín is er net begonnen met de pluk. "Vorige week donderdag hebben we de eerste platte perziken geoogst. De kwaliteit is hoog. Over het algemeen is al het late steenfruit dat we dit jaar telen van hoge kwaliteit. Dat komt door het grote verschil tussen de dag- en nachttemperaturen in de maand juni. De kleuring is daardoor uitstekend verlopen en ook de Brix-waarde is prima."

"Dit jaar zal de opbrengst normaal zijn, evenals de maatsortering, die overwegend gemiddeld is. En met een correcte overlap tussen de seizoenen van Murcia en Aragón doen er zich geen knelpunten voor, wat vorig jaar wel het geval was", vertelt Javier. "In juni waren er wat problemen op de nectarinemarkt, omdat er vooral kleine maten waren, en ook op de paraguayomarkt was er gedurende enkele weken iets te veel product beschikbaar, maar op dit moment is de situatie erg gunstig voor de teelt in Aragón."

De vraag naar paraguayo's stijgt al enige jaren, net als de teelt. "Maar de vraag is in hoeverre we kunnen blijven groeien. Misschien moeten we dan nieuwe markten aanboren. Dit jaar komen er jonge arealen van platte nectarines van clubrassen in productie en we weten eigenlijk nog niet welke impact dit toegenomen aanbod zal hebben op de consumptie van paraguayo's. Het zou de consumptie van de categorie kunnen verhogen, maar het zou evengoed de consumptie van paraguayo's en zelfs nectarines in de weg kunnen zitten."

"Toch wijst alles op dit moment op een positief seizoen. Paraguayo's hebben een heel lang seizoen, van eind juni tot eind september, en nu de temperatuur in Europa is gestegen, zien we dat de vraag ook toeneemt op een voor ons heel goed moment."

Voor meer informatie:
Agrotraín
Tel: +34 976 606 444 (Spanje)
[email protected]
[email protected]
https://www.agrotrain.com

Publicatiedatum: