Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi verwijdert plastic van bananen

SPAR Kosova viert vijfjarig bestaan
Dit jaar viert SPAR Kosova zijn vijfjarig jubileum van de ontwikkeling van het gerenommeerde merk. Sinds de introductie in Kosovo in 2019 heeft de gelicentieerde SPAR-organisatie zich een plaats veroverd op de markt. Er zijn nu 9 eigen winkels in het hele land en er zijn plannen voor verdere uitbreiding in 2024.
Bron: spar-international.com

VK: Aldi verwijdert plastic van bananen
Aldi verwijdert de plastic verpakking van zijn bananen tijdens een proef in geselecteerde winkels in het noordoosten, Yorkshire, het zuidwesten, het zuidoosten en de Midlands. De op drie na grootste supermarkt van het VK vervangt de traditionele plastic zak door een papieren alternatief op geselecteerde lijnen, waaronder de Nature's Pick vijfverpakkingen, midibananen en de biologische zesverpakkingen. Als de verandering succesvol is, zou dat helpen om naar schatting 234 ton plastic verpakkingsmateriaal per jaar te verwijderen.
Bron: aldipresscentre.co.uk

Finland: S Group opent robotondersteund ophaalcentrum voor online boodschappen
De Finse retailer S Group opent in augustus 2024 in Pirkanmaa een verzamelcentrum voor online boodschappen met behulp van robots. De robots zullen zorgen voor een efficiëntere en snellere orderverzameling en het bedrijf helpen de bestellingen sneller uit te voeren.
Bron: esmmagazine.com

Carrefour opent eerste Europese Atacadão: "15% goedkoper"
Carrefour heeft zijn eerste Atacadão-winkel in Frankrijk geopend. De Braziliaanse zelfbedieningsformule wil tot 15% goedkoper zijn dan normale hypermarkten en geeft volumekortingen: hoe meer je koopt, hoe lager de prijs.
Bron: retaildetail.eu

VK: Just Eat en 1.500 onafhankelijke restaurants kloppen aan bij regering
Just Eat heeft een manifest en een open brief gelanceerd, ondertekend door meer dan 1.500 kleine restaurants, waarin wordt opgeroepen tot steun van de volgende regering op drie belangrijke gebieden. De aanbevelingen in het manifest zijn gericht op het ondersteunen van de groei van kleine bedrijven in de horeca en het vergroten van hun veerkracht in een moeilijke economische context.
Bron: justeattakeaway.com

VK: Uber Eats verandert koeriers in persoonlijke shoppers
Uber Eats is vastbesloten om een groter deel van de retailmarkt te veroveren. Klanten kunnen binnenkort in realtime communiceren met koeriers terwijl ze door de winkel lopen. Het bezorgbedrijf heeft de nieuwe diensten al geïntroduceerd in de Verenigde Staten en brengt ze nu naar Europa. Het Verenigd Koninkrijk wordt als eerste bediend, maar andere landen zullen volgen.
Bron: retaildetail.eu

VK: Aandelenkoers Ocado keldert nu Canada's Sobeys nieuw magazijn stopt
De aandelenkoers van Ocado is bijna 15% gedaald nadat het bedrijf onthulde dat zijn partner, de Canadese supermarkt Sobeys, de lancering van zijn nieuwe magazijn in Vancouver heeft opgeschort omdat de twee het eens zijn geworden over "het beëindigen van de voorwaarden met betrekking tot hun wederzijdse exclusiviteit". De online supermarktgigant zei: "Ocado en Sobeys hebben voor nu besloten om hun gezamenlijke middelen te richten op het stimuleren van bestel- en afzetvolumes in het huidige netwerk."
Bron: grocerygazette.co.uk

Publicatiedatum: