Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Saint-Charles Primeurs (Frankrijk)

"2024 is beslist geen watermeloenjaar"

Sinds begin mei liggen er naast Marokkaanse ook Spaanse watermeloenen in de Franse schappen. Het Marokkaanse fruit was al sinds februari/maart aanwezig, maar de afzet liep geenszins vlot door een gebrek aan consumptie. "Het slechte weer is de boosdoener. Omdat de consumptie van watermeloenen sterk afhangt van zonnig weer, is de verkoop tot nu toe tegengevallen. Bovendien wordt de koopkracht van de mensen op de proef gesteld. In de tweede helft van elke maand zien we de afzet telkens vertragen. Bovendien – of het nu een urban legend is of niet – wordt er ook gezegd dat verkiezingsjaren geen goede jaren zijn voor de groente- en fruithandel", zegt Michel Martinez van Saint-Charles Primeurs.

Maar deze situatie heeft niets te maken met de kwaliteit van de producten. "Wij zijn redelijk tevreden over de kwaliteit van de watermeloenen die onze Marokkaanse en Spaanse leveranciers ons bezorgen. Naast het gebrek aan consumptie is er ook nog eens een overvloedig aanbod op de markt door de aanvoer van grote hoeveelheden uit landen als Griekenland en Italië. Maar met temperaturen die 3 tot 4°C onder het seizoensgemiddelde liggen, kunnen we stellen dat dit niet bepaald een watermeloenjaar is."

Terwijl de teerling geworpen is voor het Marokkaanse seizoen, dat waarschijnlijk eind juli/begin augustus zal eindigen, kunnen de Spanjaarden nog steeds de verloren tijd inhalen tijdens de zomerperiode, tenminste als het weer meezit.

Voor meer informatie:
Michel Martinez
Saint-Charles Primeurs
Tel.: +33 (0)4 87 93 70 34 (Frankrijk)
[email protected]

Publicatiedatum: