Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-areaal in EU blijft stijgen, Nederland in achterhoede

Het areaal dat wordt gebruikt voor biologische landbouwproducten in de EU blijft toenemen en bedroeg in 2022 16,9 miljoen ha, tegenover 15,9 miljoen ha in 2021 en 14,7 miljoen ha in 2020. In 2022 was het areaal voor biologische teelt gelijk aan 10,5% van het totale areaal cultuurgrond in de EU.

Tussen 2012 en 2022 is het areaal dat wordt gebruikt voor biologische teelt in bijna alle EU-landen toegenomen. De sterkste groei in deze periode vond plaats in Kroatiƫ (+306%), Portugal (278%) en Bulgarije (182%).

Het grootste aandeel biologische landbouwarealen binnen de totale OCG was in Oostenrijk (27%), Estland (23%) en Zweden (20%). Daarentegen was het aandeel biologische landbouw in 2022 in 5 EU-landen minder dan 5%, met de laagste aandelen in Malta (minder dan 1%), Bulgarije en Ierland (beide 2%).

Deze informatie komt uit gegevens die vandaag door Eurostat zijn gepubliceerd. Het artikel presenteert een aantal bevindingen uit het meer gedetailleerde Statistics Explained artikel.


Klik hier om deze afbeelding te vergroten.

Bron: ec.europa.eu

Publicatiedatum: