Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BOB Cereza del Jerte

"Wie in mei Picota kersen van de Jerte-vallei dacht te consumeren, vergist zich"

"De oogst van Picota kersen in de Jerte-vallei is met aanzienlijke volumes en een goede kwaliteit van start gegaan", vertelt Fátima López-Santamaría, teelttechnicus bij de BOB Cereza del Jerte. "Het heeft wel een paar dagen geregend. Er zal dus wat verlies zijn, maar uiteindelijk ook niet zo veel. Er was meer verlies bij de middellate rassen dan bij Ambrunés, het ras van de Picota kersen die in de Jerte-vallei onder de beschermde oorsprongsbenaming vallen."

Het seizoen van vorig jaar ligt nog vers in het geheugen van de telers van Extremadura, toen de regen verwoestend te keer ging. "We hopen echt dat we nu maar minimale verliezen moeten optekenen, ook omdat de kwaliteit van de Picota's in de Jerte-vallei dit jaar uitzonderlijk is", vertelt Fátima.

De Picota is een kers afkomstig van de Jerte-vallei, waar hij volgens de BOB sinds de 17e eeuw wordt geteeld op een hoogte van meer dan 1.000 meter.

"Picota's van de Jerte-vallei worden in binnen- en buitenland afgezet. De oogst begint rond half juni. Deze startdatum is van fundamenteel belang, want elk jaar zien we kersen op de markt verschijnen die doorgaan voor Picota kersen van de Jerte-vallei. De steeltjes worden verwijderd zodat ze meer op Picota's zouden lijken. Maar het gaat om illegale afzet, want ze zijn niet gecertificeerd door de BOB."

"Wie dus Picota's van de Jerte-vallei denkt te consumeren in de maand mei, vergist zich. Die zijn er pas vanaf midden juni. Om te genieten van de echte Picota van de Jerte-vallei, moet je op zoek naar het logo van de BOB."

Voor meer informatie:
Consejo Regulador de la DOP Cerezas del Jerte
Carretera N-110, KM. 381,400
10613 Navaconcejo (Cáceres) – Spanje
Tel: +34 927 471 101
[email protected]
https://cerezadeljerte.org

Publicatiedatum: