Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coroos gaat voor rode kidneybonen van Nederlandse bodem

In samenwerking met partners CZAV en Casibeans wordt dit jaar voor COROOS ruim 100 hectare met rode kidneybonen ingezaaid. "Het teeltgebied voor peulvruchten van Nederlandse bodem groeit de afgelopen jaren sterk. Door deze samenwerking neemt COROOS een heel groot deel van de Nederlandse teelt voor haar rekening en zorgt daarmee voor een flinke stap voorwaarts in de groei van het aanbod van de Nederlandse rode kidneybonen voor de consument", zo meldt Coroos.

De markt voor deze voeding groeit sterk, het afgelopen jaar zelfs met zo'n 25%. Ongeveer de helft van alle rode kidneybonen die in Nederland worden gegeten zijn verwerkt en geleverd door Coroos. Coroos is in 2023 ingestapt in de Bean Deal (volledig: de Green Deal Eiwitrijke Gewassen) en zet zich in om fors meer peulvruchten van Nederlandse bodem te gaan telen en te verwerken. "Proefteelten hebben de afgelopen jaren zulke goede resultaten laten zien waardoor deze grote stap nu mogelijk is. Vanuit de duurzaamheidsstrategie van Coroos en in lijn met de wens vanuit retail en de Nederlandse consument, laten we onze grondstoffen het liefst zo lokaal als mogelijk telen. Deze Kidneybonen worden vlak bij de fabrieken van Coroos geteeld in Zeeland en de Hoeksche Waard. Daardoor zet Coroos ook nog eens mooie duurzaamheidsstappen met de reductie van transportkilometers. De verwachte opbrengst van deze nieuwe teelthectaren zal eind van dit jaar goed zijn voor zo'n 2 miljoen extra maaltijden die met peulvruchten van Nederlandse bodem worden verrijkt."

"Het totale teeltgebied voor Nederlandse peulvruchten groeit, maar met name deze teelt blijft relatief nieuw. Binnen de gehele keten zijn er nog veel uitdagingen te overwinnen. Alleen door strategische samenwerking zoals deze en visie en geloof van alle betrokken partijen van teelt en verwerking tot aan de verkoop en de uiteindelijke consument gaan we met elkaar dit traject van lokale teelt van Nederlandse peulvruchten de komende jaren tot een succes maken."

Voor meer informatie:
Coroos
Middenweg 1
4421 JG Kapelle - Biezelinge
+31 (0) 113 333 000
[email protected]
www.coroos.nl

Publicatiedatum: