Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede afzet Dolce Passione watermeloenen

De afzet van watermeloenen van het merk Dolce Passione is in de eerste week van mei van start gegaan, op het moment dat de Macfrut beurs plaatsvond. Dit Italiaanse merk wordt op de binnen- en buitenlandse markt verkocht door vier bedrijven die besloten hebben samen te werken en een consortium te vormen: Alma Seges, Cico-Mazzoni, Lorenzini Naturamica en Ortofrutta Castello. Lamboseeds is de vijfde partner. Dit Italiaanse zaadbedrijf is houder van het patent voor het Giotto ras.

"De teelt vindt over heel Italië plaats", zegt Luciano Trentini, de directeur van het consortium. "Op dit moment is voldoende product van goede kwaliteit beschikbaar. De prijzen die de retail en de binnen- en buitenlandse groothandel ons aanbieden zijn zeker tevredenstellend."

De Giotto watermeloen is perfect bolvormig – vandaar ook de naam – en heeft een mooie dunne zwarte schil en zoet en stevig vruchtvlees met een intens rode kleur. Er zijn enkele kleine witte pitjes, maar in een beperkte hoeveelheid. De Brix-waarde is altijd hoog. Giotto watermeloenen die geen 11 graden halen, mogen niet onder het merk Dolce Passione op de markt worden gebracht.

Late teelt van Dolce Passione onder plastic om de aanwezigheid van bladluizen te minimaliseren

"Voor de export worden de aantallen gebaseerd op marktstudies. De watermeloenen worden momenteel voornamelijk verzonden naar Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk."

Watermeloenplanten op Cassius onderstam

"Wat betreft de teelt streven we naar een ziektevrije bodem. Maar omdat we er ons van bewust zijn dat het moeilijk is om dit soort grond te vinden – alle watermeloentelers zijn er immers naar op zoek – nemen we onze toevlucht tot de enttechniek. Op aanbeveling van Lamboseeds gebruikt het consortium de Cassius onderstam, een watermeloenhybride", vervolgt Trentini.

Biologisch afbreekbare mulch tegen onkruid

Om geen gewasbeschermingsmiddelen te moeten gebruiken, nemen meerdere telers voor de onkruidbestrijding hun toevlucht tot biologisch afbreekbare zwarte mulch met microperforaties tussen de rijen watermeloenen. Ook de transparante mulch op de rijen – die in de eerste plaats dient om vroeg te kunnen oogsten – vertraagt het ontkiemen van onkruid. Tegen de tijd dat het er toch doorkomt, zijn de watermeloenplanten al zo groot dat ze een natuurlijke barrière tegen het onkruid vormen.

Voor meer informatie:
Consorzio Dolce Passione
Tel: +39 (0)425 958750 (Italië)
[email protected]
www.consorziodolcepassione.com

Publicatiedatum: