Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klanten van Hoogvliet en Dekamarkt zien als enige trostomaten fors stijgen

Forse prijsverlaging avocado's bij Dirk

Tholen - Sinds begin dit jaar volgen we prijsontwikkelingen van avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen en komkommers gezien door Supermarktscanner.nl. Sinds vorige week hebben ook de trostomaten zich bij dit rijtje gevoegd.

Over het algemeen stabiele prijzen in de avocado's. Hoogvliet verlaagde in week 22 de prijzen van de avocado's naar €1,29 en die prijsverlaging hield in week 23 stand. Enkel zien we bij Dirk een forse prijsverlaging in week 23. De prijzen van losse avocado's daalde met €0,20 naar € 0,99 en in de aanbieding ging er zelfs 70 eurocent van de prijs af naar €0,49.

Waar marktleider AH in de bloemkool de prijzen vorige week nog 10 eurocent verhoogde, daalt deze prijs in week 23 weer met 20 eurocent naar €2,99. Alle andere ketens bleven of stabiel in prijs, of verhoogden deze. Dirk ging met 30 eurocent omhoog naar €2,29. Jumbo deed eenzelfde beweging naar €3,19 en ook PLUS ging met 10 eurocent omhoog naar €3,19. Opvallend is ten slotte de bloemkool in de aanbieding bij Dekamarkt, waardoor hij daalt met een euro naar €1,99.

Weinig verandering in de Galia. De aanbieding van Jumbo is weer ten einde, waardoor de Galiaprijs in het online schap weer met 76 eurocent steeg naar de gebruikelijke €2,75. Daarnaast heeft Dirk zijn Galia's in de aanbieding, waardoor deze nu voor €1,99 worden aangeboden.

Geen prijsverschillen bij de netjes handsinaasappelen. De prijzen schommelen bij alle ketens tussen de € 2,99 en €3,29 en daar is geen verandering in te zien in week 23.

De komkommer is weer terug in het online assortiment van de Dirk. Vorige week leek de komkommer even te verdwijnen, maar in week 23 worden de komkommers weer aangeboden tegen €0,79. Verder zijn de prijzen hierin redelijk stabiel. Enkel Albert Heijn en Hoogvliet hebben de komkommer in de aanbieding voor respectievelijk €0,50 (-€0,35) en €0,59 (-€0,20). Bij Jumbo is er dan weer een permanente daling te zien van €0,03 naar €0,82.

Opvallende stijgingen in het tomatenschap. Waar een groot deel van de ketens gelijk blijft in prijs en de trostomaten bij Vomar zelfs dalen met €0,25 naar €1,24, zien we forse stijgingen bij Hoogvliet en Dekamarkt. Bij Hoogvliet worden de prijzen met 60 eurocent verhoogd naar €1,49. Dekamarkt doet er nog een schepje bovenop, waarbij de prijzen van trostomaten met €1,01 stijgen naar €1,75.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.

Voor meer informatie:
www.supermarktscanner.nl