Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinere oogst, maar grotere maten voor Turkse kersen

"Yigit Gokyigit, commercieel coördinator bij de Turkse AGF-exporteur Alanar, meldt dat het Turkse kersenseizoen eindelijk van start is gegaan en dat drie andere regio's binnenkort met de oogst zullen beginnen. "Alanar is nog niet begonnen met de kersenoogst in zijn eigen boomgaarden, maar we zijn deze week wel gestart met het seizoen dankzij de kersen van onze gecontracteerde telers. We verwachten volgende week de kersen in onze eigen boomgaarden te oogsten. Onze boomgaarden bevinden zich in drie verschillende Turkse regio's: Manisa, Canakkale en Afyon. De oogst in Afyon zal naar verwachting rond eind juni beginnen."

Alanar werd in 2018 overgenomen door Tekfen Holding, een van de grootste conglomeraten van het land. Na de overname heeft de groep enorm geïnvesteerd in zijn boomgaarden, voornamelijk voor kersen, vijgen, abrikozen, pruimen en blauwe bessen. Volgens Gokyigit betekent deze investering dat de volumes kersen die Alanar in de loop der jaren zal oogsten elk seizoen gestaag zullen toenemen. "We hebben nog relatief jonge bomen, dus onze oogstvolumes nemen elk jaar toe. We verwachten over ongeveer vijf jaar jaarlijks meer dan 2.000 ton kersen uit onze eigen boomgaarden te kunnen oogsten. Door de impact van het weer hebben we dit jaar een aanzienlijk deel van onze oogst verloren. We zullen maximaal 400 ton kersen uit onze boomgaarden kunnen oogsten, vergeleken met de 600 ton die we voorafgaand aan het seizoen hadden voorspeld."

Het feit dat de volumes lager zijn, betekent niet dat het seizoen niet succesvol zal zijn, want Gokyigit constateerde een betere kwaliteit en grotere maten dan vorig jaar: "Hoewel we dit jaar aanzienlijke volumes kersen hebben verloren, verwachten we een goede kwaliteit en grotere maten kersen in vergelijking met voorgaande jaren. We zien dit jaar een enorme vraag naar kersen, niet alleen van onze bestaande zakenpartners, maar ook van nieuwe markten. Zoals gebruikelijk verwachten we dat Duitsland dit jaar onze belangrijkste markt zal zijn. We verwachten ook dat onze afzet in Centraal- en Noord-Europa zal groeien. Dit seizoen zullen we ook samenwerken met nieuwe zakenpartners uit het Midden-Oosten en Pacifisch Azië."

"Turkije heeft in veel regio's een aanzienlijk deel van het kersenvolume verloren. Daarom verwacht ik dat dit jaar minder dan de helft van de oogst beschikbaar zal zijn in vergelijking met voorgaande jaren. Dit zal het seizoen uitdagend maken vanwege het volumeverlies. Ik verwacht dat de vraag naar Turkse kersen zal toenemen, maar het kan moeilijk zijn om volledig aan de vraag te voldoen vanwege het gebrek aan beschikbare volumes," besluit Gokyigit.

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
Mobiel: +90 549 804 87 56
[email protected]
www.alanar.com.tr

Publicatiedatum: