Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
cherry- en specialtytomaat uit Nederland positieve uitzondering

Tomatenprijzen vallen tegen in april

Het tomatendashboard dat de Europese Commissie bijhoudt kleurt rood voor april 2024. In vergelijking met de afgelopen vijf jaar zakten de prijzen harder weg afgelopen maand. Over de hele linie ligt de prijs met 1,51 euro per kilo onder het gemiddelde van 1,69 euro per kilo.

Het enige 'groene' cijfer op het dashboard is dat voor cherry- en specialtytomaten uit Nederland. Daarvoor is in april gemiddeld 3,02 euro per kilo betaald. Daarmee ligt de prijs 47% hoger dan het vijfjarig gemiddelde. Ten opzichte van april 2023 is het verschil niet zo groot. Ook toen kwam de gemiddelde prijs dichtbij 3 euro per kilo.

De grootste afwijkingen van de prijzen ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde zijn te zien in Spanje. Hier ligt de prijs voor losse, ronde tomaten in april op net aan 60 eurocent per kilo (44% lager dan het 5-jarig gemiddelde) en op 54,8 eurocent per kilo voor trostomaten (49% lager).

Bekijk hier het volledige tomatendashboard.