Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
REV Packaging Solutions (Italië)

Uiterst precieze weegmachine met draaitafel

Precisie is een belangrijke eigenschap voor een weegmachine. De 6+6 Rotopack van het Italiaanse REV Packaging Solutions, die eerder dit jaar op de Fruit Logistica werd voorgesteld en geschikt is voor elk groenten- of fruitssoort, bezit die eigenschap.

Fabrizio Fiumana

"De machine is ontworpen om doses te bereiden volgens een vooraf bepaald gewicht en reduceert het overgewicht tot een minimum", zegt Fabrizio Fiumana, voorzitter van REV. "Er is ook een draaitafel met enkele praktische hulpmiddelen voor het handmatig verpakken van punnets en trays."

"De draaitafel, die in secties is verdeeld, is heel functioneel: de medewerker houdt zich altijd en alleen bezig met de sectie voor hem en voert een precieze handeling uit die altijd hetzelfde is. Het aantal medewerkers varieert dus naargelang het aantal stappen dat nodig is om elke verpakking af te werken. Op deze manier is het werk eenvoudiger en minder vermoeiend. Kortom, er wordt tijd en energie bespaard en de productie is constanter", legt Fiumana uit.

Handmatige verwerking maakt het mogelijk om alle soorten verpakkingen te gebruiken en geeft de medewerker de tijd en de mogelijkheid om de kwaliteit van het product nauwkeurig te controleren.

"Gemak en eenvoud zijn de sleutelwoorden. En niet alleen tijdens de verwerking, maar ook nadat deze is voltooid: de 6+6 Rotopack heeft een IP65-beschermingsgraad, is gemaakt van roestvrij staal en polymeren, en de elektrische bedrading is geïntegreerd in het frame, zodat het kan worden gereinigd met waterstralen. Bovendien is er geen gereedschap nodig om de onderdelen te verwijderen, dus reiniging en onderhoud zijn bijzonder eenvoudig en snel, om nog maar te zwijgen van het feit dat de structuur solide is en gebouwd met onderdelen van hoge kwaliteit die niet onderhevig zijn aan slijtage", vervolgt Fiumana.

"De 6+6 Rotopack is heel veelzijdig: met haar compacte ontwerp is de machine geschikt voor kleine ruimtes en dankzij de wielen is ze gemakkelijk te verplaatsen. De machine is ruim configureerbaar en is geschikt voor elk product, of het nu delicaat, vers, bevroren, nat, gedehydrateerd of vacuüm verpakt is. Hieronder vallen natuurlijk groenten en fruit in verschillende soorten, vormen en maten, maar ook kruiden, vlees, vis en dierenvoeding. Eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken dat in schalen kan worden verpakt", besluit de voorzitter.

Voor meer informatie
REV Packaging Solutions S.r.l.
Via F. Parri, 745
47522 Cesena (FC) – Italië
Tel: +39 (0)547 384435
[email protected]
www.revsrl.com

Publicatiedatum: