Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lancering nieuwe aardappelsnijmachine Scalibur

FAM Stumabo introduceert haar nieuwe aardappelsnijmachine Scalibur. "Deze snijmachine is uitgerust met de 'dual rotation' technologie, een systeem waarbij niet alleen het schoepenwiel draait maar ook de snijkop voor een zacht snijproces", zo meldt het bedrijf.

"Terwijl aardappelen voorheen tegen een statisch mes werden gedrukt, heeft Scalibur een roterend mes dat met een lagere snelheid door de aardappel snijdt. Dit, in combinatie met de onafhankelijke centrifugale kracht van het schoepenwiel, minimaliseert de impactschade aan de celstructuur van de aardappel', zo gaan ze verder. "De snijmachine heeft dubbele roestvrijstalen motoren (3,7 kW) en aandrijvingen met variabele frequentie voor fijnafgestelde differentiële snelheidsaanpassingen."

Geschikt voor alle soorten chips
De snijmachine wordt veel gebruikt bij de productie van aardappelchips, maar kan gebruikt worden bij de productie van groentechips van wortelen, rode bieten, zoete aardappelen, taro, pastinaak, enz. "Scalibur wordt geleverd met een volledig assortiment verwisselbare snijkoppen, waardoor verschillende soorten sneden kunnen worden geproduceerd: vlaksnit, golfsnit of V-snit schijfjes of sticks in vele afmetingen."

Werkingsprincipe
"De aardappelen worden door de invoertrechter gevoerd en komen in het draaiende schoepenwiel en snijkop. Het snelheidsverschil tussen deze componenten is geprogrammeerd en instelbaar via de touchscreen interface. Het gepatenteerde DualStage schoepenwiel beschermt de aardappelen die in de eerste pocket worden gesneden en maakt gelijktijdig snijden van andere aardappelen mogelijk. De messen passeren de stilstaande aardappel die tegen een schoep wordt gehouden voor een schone en efficiënte snede."

Voor meer informatie:
Nathalie Demeuelmeester
FAM Stumabo
+32 496 543 566
[email protected]
www.fam-stumabo.com

Publicatiedatum: