Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DNA Services neemt Weegbaas over

DNA Services heeft een nieuwe overname afgerond en Weegbaas uit Veenendaal overgenomen. Dat zijn de beide automatiseringsbedrijven recent met elkaar overeengekomen. Vandaag, tijdens de tweede beursdag van het Food Tech Event, is de overname bekendgemaakt. DNA heeft een meerderheidsbelang verworven in Weegbaas.

Weegbaas is een softwarebedrijf en levert standaard cloudsoftware (SaaS) voor de voedingsindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het merk- en systeemonafhankelijk koppelen van weegapparatuur aan administratieve software. Ook beschikt Weegbaas over mobiele webapplicaties voor digitaal orderpicken (Magazijnbaas) en een chauffeursapp (Bezorgbaas). Tevens levert het bedrijf ook bijbehorende hardware zoals weegschalen, terminals en handscanners.

Door de krachtenbundeling met DNA ontstaat een bedrijfscombinatie met in totaal veertig jaar ervaring in food-automatisering en een team van vijfendertig medewerkers verdeeld over twee vestigingen, zo melden de partijen. "Door deze overname bieden Weegbaas en DNA klanten een gecombineerde oplossing ten aanzien van software en hardware. Bestaande contracten worden voortgezet zodat de dienstverlening van klanten gecontinueerd kan worden. Daarnaast kunnen klanten profiteren van extra ondersteuning op het gebied van IT-beheer, bijvoorbeeld rondom het speerpunt 'cybersecurity'. Tevens beschikt DNA Services over een ervaren team medewerkers dat klanten ondersteunt op het gebied van software zodat ook platforminnovaties van Weegbaas versneld kunnen worden gerealiseerd. Door de overname bedient DNA Services nog meer klanten in marktsegmenten zoals Vlees, AGF, Zuivel, Vis en Logistiek."

André Meerkerk, Oprichter en mede-eigenaar van Weegbaas: "De laatste jaren ben ik meer gaan nadenken over onze groeistrategie en de versterking van ons development team. Door de samenwerking met DNA Services krijgen we meer ruimte om ons te richten op innovatie, de groei van ons platform en onze klantenbase. Ik ken DNA Services al enige tijd als een betrouwbare partij met referenties binnen de foodsector. Daarom is deze overname goed voor iedereen en in het bijzonder voor onze klanten."

Hans de Wit, Commercieel Directeur & Co-Owner van DNA Services: "We zijn dankbaar dat we onze krachtenbundeling met Weegbaas kunnen aankondigen. Hierdoor kunnen we schaalbare groei realiseren binnen de voedingsindustrie en ook bij productie- en verwerkingsbedrijven meerwaarde bieden. Steeds meer klanten vertrouwen op onze expertise ten aanzien van het ontwikkelen van software en IT-beheer & support. We ondersteunen met ons productportfolio toonaangevende bedrijven en garanderen een solide IT-omgeving. Door deze transactie breiden we onze klantenbase nog verder uit."

Voor meer informatie:
Hans de Wit
DNA Services
+31 (0)6 82 956 031
[email protected]
www.dnaservices.nl

Weegbaas
+31 (0)318 701 319
[email protected]
www.weegbaas.nl

Publicatiedatum: