Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit tellen met gratis AI-app

Nougenic, een Braziliaanse startup op het gebied van agritech, zet een grote stap in de transformatie van het landschap van de agro-industrie met de lancering van FruitAI, een app die belooft het toezicht op de teelt van fruit te vereenvoudigen. FruitAI werd gelanceerd op 10 mei 2024 en is gratis beschikbaar in de Play Store voor gebruikers van Android-smartphones.

FruitAI is veel meer dan alleen een app. Met behulp van Artificial Intelligence-technologie wordt het tellen van fruit geautomatiseerd met behulp van foto's van planten, waardoor het proces snel en efficiënt verloopt. Daarnaast biedt de app een telfunctionaliteit in bakken, kisten en andere soorten containers, waarmee het tegemoet komt aan de uiteenlopende behoeften van telers en bedrijven in de land- en tuinbouwsector.

Leandro Luque, CTO van Nougenic, benadrukt het belang van FruitAI als een toegankelijk en effectief hulpmiddel voor alle telers, ongeacht de omvang van hun activiteiten. "FruitAI is de eenvoudige, praktische en snelle AI-tool die het zo gemakkelijk mogelijk maakt om technologie in het veld te gebruiken. Met FruitAI democratiseren we de toegang tot digitale technologie in de AGF-sector en bieden we telers een eenvoudige en speelse manier om hun teelt te monitoren."

Het hoofddoel van FruitAI is om te laten zien hoeveel fruit er zal worden geoogst, zodat producenten kunnen voorspellen of hun oogst overvloediger of juist kleiner zal zijn. De doelgroep varieert van kleine telers tot grote bedrijven in de sector, zoals coöperaties, verpakkingsbedrijven, sapproducenten, verzekeringsmaatschappijen, onderzoeksinstituten en overheidsinstellingen die te maken hebben met de AGF-sector.

Over Nougenic
Nougenic heeft al internationale erkenning gekregen voor zijn werk. Het bedrijf werd gerangschikt als een van de 20 beste start-ups van 2023 op Fruit Logistica in Berlijn en als een van de 20 beste start-ups van 2023 en 2024 op Smart Agrifood in Córdoba en Sevilla, Spanje.

Nougenic 's volgende stap is om FruitAI nog verder uit te breiden, op zoek naar partners die geïnteresseerd zijn om te investeren in de toevoeging van nieuw fruit, functionaliteiten voor groenten, granen en statistische modellen voor data-extrapolatie.

Je kunt FruitAI gratis gebruiken door naar de Play Store te gaan en te zoeken naar "FruitAI".

Voor meer informatie:
Joe Martins
FruitAI
Tel: +55 11 93289-6766
[email protected]

Publicatiedatum: