Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe oogstmachine voor Romaine sla

Onlangs ontving het Britse PDM zijn vierde BrimaPack-oogstmachine na het succesvol afronden van een fabrieksacceptatietest. Deze nieuwste oogstmachine, met BrimaPack' e-Drive systeem, is speciaal ontworpen voor Romaine sla. Hij is uitgerust met een gloednieuwe "smart infeed" technologie om de efficiƫntie van het oogstproces verder te verbeteren. Deze ontwikkeling is een antwoord op de voortdurend stijgende arbeidskosten en de schaarste aan geschoolde arbeidskrachten.


BrimaPack Directeur Ron van de Pavert overhandigde de sleutels aan PDM's Managing Director-Farming Dermot Tobin.

De aankoop van deze geavanceerde oogstmachine is een belangrijke mijlpaal voor PDM. De implementatie van het "smart infeed" systeem in de BrimaPack oogstmachine garandeert optimale efficiƫntie bij het oogsten van Romaine sla. Deze technologie maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en intelligente sensoren om elke krop sla nauwkeurig te identificeren en te verwerken met de grootst mogelijke zorg en nauwkeurigheid. Het resultaat is een gestroomlijnd proces dat menselijke fouten aanzienlijk vermindert en het risico op schade aan het kwetsbare product minimaliseert.

Een van de belangrijkste drijfveren achter de ontwikkeling van deze technologie is de dringende noodzaak om het toenemende tekort aan arbeidskrachten in de land- en tuinbouw aan te pakken. Met de voortdurende vooruitgang van de technologie is automatisering een onmisbare oplossing geworden om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Door het oogstproces te automatiseren met de BrimaPack-oogstmachine kan PDM zijn afhankelijkheid van handmatige arbeid verminderen, waardoor er geen extra arbeidskrachten nodig zijn en de impact van de stijgende arbeidskosten afneemt.

Bovendien toont de implementatie van deze oogstmachine aan dat PDM zich blijft inzetten voor duurzame teeltbedrijven. Door het oogstproces te optimaliseren en verspilling van hulpbronnen te minimaliseren, draagt PDM bij aan een milieuvriendelijker land- en tuinbouw. Dit sluit niet alleen aan bij de huidige trends in de sector, maar positioneert PDM ook als een verantwoordelijke en milieubewuste organisatie, die ernaar streeft een positieve invloed te hebben op de wereldwijde teelt van voedingsmiddelen.

Voor meer informatie:
Ron van de Pavert
BrimaPack
[email protected]
www.brimapack.com
www.pdmproduce.co.uk

Publicatiedatum: