Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Helft Oekraïense uientelers beschikt niet over juiste bewaring

In Oekraïne beschikken veel opslagplaatsen voor groente niet over de benodigde apparatuur om uien goed op te slaan en te drogen, constateert Pavlo Bulgakov, een deskundig consultant op het gebied van uienbewaring.

Hoewel sommige opslagloodsen zijn uitgerust met de juiste bewaarmethoden, functioneren andere slechts als basisopslagplaatsen met beperkte mogelijkheden, merkt hij op.

Bulgakov benadrukt dat in opslagplaatsen zonder speciale ventilatie het niet aan te raden is om onvoldoende gedroogde producten op te slaan. Daarom is het essentieel om de producten handmatig in droge toestand, rechtstreeks in containers, te oogsten en op de juiste manier in het magazijn te plaatsen.

De expert pleit voor meer geavanceerde opslagsystemen, waaronder actieve ventilatie, om de conservering te verbeteren. Hij legt uit dat actieve ventilatie meer inhoudt dan alleen de ruimte ventileren met een ventilator die ergens bovenin is geplaatst; het gaat om een grondige luchtstroom door de hele opslagruimte.

Bron: agrotimes.ua

Publicatiedatum: