Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avondje uit eten? Dit zijn de voordeligste en duurste Europese bestemmingen

De zomervakantie is nu echt begonnen. Reden voor Ferrygogo.nl om te onderzoeken in welke landen je voordelig uit eten kunt. Ze namen de prijsdata onder de loep van restaurants in Europa. Er is gekeken naar de prijs van een driegangendiner voor twee personen door Europa heen in een midrange restaurant, en dan het gemiddelde per land. Het gemiddelde ligt op €56,- in Europa. "Als we kijken naar betaalbare populaire steden dat Spanje, Griekenland en Portugal er wederom positief uitspringen. Ook Italië is relatief betaalbaar."

Enkele conclusies:

  • Zwitserland (€113) ruim 2 x duurder is dan het Europese gemiddelde (€56)
  • Portugal (€40), Spanje en Griekenland (€50) zijn voordelige bestemmingen
  • Duitsland en Frankrijk (€60) aanzienlijk goedkoper dan België (€80) en Nederland (€70)
  • Noordwest-Europa aanzienlijk duurder is dan Oost en Zuid-Europa.

Waar je in Europa het meest kwijt bent voor een biertje in Noorwegen, betaal je voor een driegangenmenu dan weer het meest in Zwitserland. Verder vind je in de top 10 duurste landen onder meer Denemarken, Ierland, België, Zweden, het VK Finland - eigenlijk bijna heel Noord-West Europa.

Kijken we naar goedkope landen om eens lekker uit eten te gaan dan kom je in hele andere contreien terecht: niet geheel verrassend komt Oost-Europa en de Balkan vaak naar voren in dit rijtje. Het goedkoopst is Noord-Macedonië met een prijs van ruim €24,-.

Kijk je naar de populaire vakantiebestemmingen die voordelig zijn om uit eten te gaan: dan springen Portugal (€40,-), Spanje (€50,-) en Griekenland (€50,-) er positief uit. Dit is dus voor 2 personen een driegangenmenu. In Portugal ben je zodoende slechts €20,- per persoon kwijt. In de onderstaande kaart en tabel is de prijsdata per land te vinden. Staat jouw droombestemming er voordelig bij?

De prijzen in euro's in een kaart van Europa


Prijzen per stad in Europa
Natuurlijk verschillen de gemiddelde landelijke prijzen behoorlijk per stad, zo zijn de grote steden vaak duurder dan het landelijk gemiddelde. Zo ben je in Zurich en Genève meer dan €123,- kwijt. In Kopenhagen €107, en in Amsterdam €87,-. Dit zijn de duurdere steden.

Voordelige (populaire) steden in Europa
We hebben ook een overzicht van steden - gecherrypicked - die voordelig zijn. Onder andere SKopje is voordelig met €26,- en in onder meer Valencia, Lissabon en Athene ben je €50 kwijt voor 2 personen. In Porto kun je terecht voor €44,50. En in Barcelona, Madrid en onder meer Keulen ben je €60,- kwijt voor een diner-à-deux.

Rome en Turijn zijn ook nog redelijk voordelig met prijzen van respectievelijk €65,- en €60,- voor drie gangen.

Bron: Ferrygogo.nl

Publicatiedatum: