Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Autoriteit Panamakanaal verhoogt dagelijkse doorvaarten naar 32

De Autoriteit van het Panamakanaal (ACP) heeft aangekondigd dat er van 7 mei tot en met 15 mei gepland onderhoud zal plaatsvinden bij de Gatunsluizen, wat het aantal dagelijkse doorvaarten bij de Panamax-sluizen zal verminderen van 20 naar 17. Na het onderhoud zijn er maatregelen getroffen om het aantal dagelijkse doorvaarten te verhogen naar 32, als reactie op de verbeterde waterniveaus na de droogte van vorig jaar.

Van 16 mei tot en met 31 mei zullen de doorvaarten bij de Panamax-sluizen toenemen tot 24, met daarnaast 7 doorvaarten bij de Neopanamax-sluizen, wat neerkomt op een totaal van 31. Vanaf 1 juni zullen de doorvaarten bij de Neopanamax-sluizen stijgen naar 8, wat een totaal van 32 dagelijkse doorvaarten oplevert. Bovendien zal vanaf 15 juni de maximale diepgang voor schepen bij de Neopanamax-sluizen worden verhoogd naar 13,71 meter, ten opzichte van de huidige 13,41 meter. Deze aanpassing is gebaseerd op analyses van de waterbeschikbaarheid en de implementatie van waterbesparende maatregelen, inclusief het efficiƫnte gebruik van water uit het Maddenmeer (Alhajuela) en recente regenval.

Bron: seatrade-maritime.com

Publicatiedatum: